Ο Ερντογάν εκπλιπαρεί για μία χειραψία με την Κάμαλα Χάρις: Η Αντιπρόεδρος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την Κυριακή… Ο Τούρκος πρόεδρος έφαγε “πόρτα” από τον Τραμπ;

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 10 από τον πρόεδρο της τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία από την Τουρκική Προεδρία, Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan




Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει μια συνάντηση με την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Καμάλα Χάρις στη Νέα Υόρκη ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, σε μια πρώιμη προσπάθεια να διατηρήσει τη πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων με την αμερικανική κυβέρνηση.

Η αποκάλυψη έγινε από το πρακτορείο Bloomberg, σε ρεπορτάζ του ανταποκριτή, Selcan Hacaoglu.

Ο ηγέτης της Τουρκίας αναμένει απάντηση από την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, η οποία αναμένεται να βρεθεί στη Νέα Υόρκη για μία εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική της εκστρατεία, την Κυριακή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Ερντογάν είναι επίσης ανοιχτός σε συνάντηση με τον υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου, Τιμ Γούλς, εάν δεν καταφέρει να συναντήσει την κ. Χάρις.

Το γραφείο του Ερντογάν και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία του πρακτορείου. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το Bloomberg.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες για τη βελτίωση των δεσμών τους στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας μετά την επικύρωση από την Άγκυρα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, στις αρχές της χρονιάς.

Οι μακροχρόνιοι σύμμαχοι παραμένουν διχασμένοι σχετικά με την απόκτηση από την Τουρκία του συστήματος ρωσικής αεράμυνας S-400 και τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στοχεύοντας την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Διαφωνούν επίσης για τα θέματα της Συρίας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ζήτησε συνάντηση και από τον πρώην Πρόεδρο και υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικύ Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το τουρκικό αίτημα δεν είχε απαντηθεί από το γραφείο του κ. Τραμπμέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο Ερντογάν για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με ποιους ηγέτες θα συναντηθεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: