Σπάει αλλεπάλληλα ρεκόρ η τιμή του χρυσού ιδίως με την μείωση των επιτοκίων από τη Fed: Στα 2.609,74 δολάρια ανά ουγγιά την Παρασκευή

FILE PHTO Αποθέματα χρυσού στην Bundesbank. EPA/BUNDESBANK HANDOUT




Η τιμή του χρυσού έσπασε νέο ρεκόρ αυτή την Παρασκευή, στα περισσότερα από 2.609 δολάρια, λόγω της προοπτικής περαιτέρω μειώσεων των αμερικανικών επιτοκίων που θα τονώσουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε στα 2.609,74 δολάρια η ουγγιά δύο ημέρες αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε απότομα τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2020, λέγοντας ότι είναι πιθανές περαιτέρω μειώσεις. Το κίτρινο μέταλλο έφτασε σε υψηλό στις 13 Σεπτεμβρίου, ενθαρρυνόμενο από την προσέγγιση του χρόνου των μειώσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την αδυναμία του δολαρίου, πράγμα που συνέβη και προηγουμένως τον Αύγουστο.

Ο χρυσός, ως ανταγωνιστική αξία ασφαλούς καταφυγίου για τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων, επωφελείται από την υποτίμηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε τον κύκλο νομισματικής χαλάρωσης την Τετάρτη με αρχική μείωση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

Με πτώση ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων 15 μηνών για τη Μercedes

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: