Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο στη Γεωργία, μια ημέρα μετά τη ψήφιση αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου που υπονομεύει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Η 37χρονη Κεσαρία Αμπραμίντζε / Φωτογραφία: Instagram




Δολοφονημένη στο διαμέρισμά της στα προάστια της Τιφλίδας, βρέθηκε η 37χρονη Κεσαρία Αμπραμίντζε, γνωστό τρανς μοντέλο από τη Γεωργία, μία ημέρα μετά την ψήφιση νομοσχεδίου που επιβάλλει σοβαρούς περιορισμούς στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η Αμπραμίντζε ήταν μία από τις πιο γνωστές τρανς προσωπικότητες της χώρας με χιλιάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δολοφονία της έρχεται αμέσως μετά την έγκριση αμφιλεγόμενης νομοθεσίας για τις «οικογενειακές αξίες», η οποία θα επιτρέπει την απαγόρευση εκδηλώσεων Pride, τη λογοκρισία βιβλίων και ταινιών, και θα απαγορεύει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και τις φυλομεταβάσεις. Ο νόμος αυτός, που θυμίζει τα κατασταλτικά μέτρα της Ρωσίας, αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις ανάμεσα στη Γεωργία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η χώρα επιδιώκει την ένταξή της στο μπλοκ των «27».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kesaria Abramidze (@kesaria_official)

Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από την κοινωνία ως μέρος μιας ευρύτερης κατασταλτικής καμπάνιας κατά των μειονοτήτων, ενώ υπό το κυβερνών κόμμα, η χώρα έχει δει αύξηση της βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλόμ Ζουραμπισβίλι, δήλωσε ότι η δολοφονία πρέπει να αποτελέσει «κλήση αφύπνισης» για την κοινωνία, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια της νεαρής γυναίκας.

Με πληροφορίες από Guardian

«Καημένη, είναι η σειρά σου σήμερα»: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ενώ τα Harrods… σφύριζαν αδιάφορα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: