Πεκίνο κατά Ουάσιγκτον για την Ταϊβάν: «Οι πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊπέι παραβιάζουν την αρχή της ενιαίας Κίνας» διαμηνύει το Πεκίνο

File Photo Taiwan military personnel march during the attack and counter attacks drill in Taitung, Taiwan, 31 January 2024. EPA/RITCHIE B. TONGO




Οι αμερικανικές πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν παραβιάζουν κατάφωρα την «αρχή της ενιαίας Κίνας» στις οποίες είναι θεμελιωμένη η σχέση της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, ο Τζανγκ Σιαογκάνγκ.

Η κινεζική πλευρά εξέφρασε επίσημα τη διαμαρτυρία της της στην αμερικανική για το συγκεκριμένο ζήτημα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη πως λαμβάνει μέτρα εναντίον εννιά εταιρειών στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ εν είδει αντιποίνων για τις πωλήσεις όπλων και άλλων στρατιωτικών ειδών ή υπηρεσιών στη νήσο, που το Πεκίνο θεωρεί κινεζική επαρχία.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Η νύχτα έγινε …”μέρα” στο νότιο Λίβανο: Δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη της ισραηλινής αεροπορίας κατέστρεψαν εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: