Ανεβαίνει το εσωκομματικό θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ: Η Διαμαντοπούλου καταγγέλλει μεθοδεύσεις, ο Γερουλάνος αποκλείει συγκεκριμένους υποψηφίους Προέδρους

FILE PHOTO : Σύνεδροι ψηφίζουν για την εκλογή της νέας Κ.Ε την τελευταία μέρα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στο κλειστό στάδιο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ανεβαίνει το εσωκομματικό θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου. Θέμα κωλυσιεργίας στον καθορισμό αριθμού των καλπών θέτει η Αννα Διαμαντοπούλου ενώ ο Παύλος Γερουλάνος αναδεικνύει ως προϋπόθεση ο Πρόεδρος να είναι βουλευτής

Διαμαντοπούλου: Κωλυσιεργία και ατέρμονες συζητήσεις για τις κάλπες 

Χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη κοινός τόπος συμφωνίας για το πόσες κάλπες θα λειτουργήσουν και που, συνεχίζονται οι πολύωρες συνεδριάσεις της ΕΔΕΚΑΠ , αρμόδιας Επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την εκλογή νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εκπρόσωπος της ‘Αννας Διαμαντοπούλου στην ΕΔΕΚΑΠ έστειλε επιστολή στην οποία παρατηρεί πως πρέπει να σταματήσει η κωλυσιεργία και οι ατέρμονες συζητήσεις για επιμέρους προτάσεις νομαρχιακών επιτροπών, « ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ανάγκη για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με γνώμονα την απρόσκοπτη και αθρόα προσέλευση των συμπολιτών μας στις κάλπες, που προβλέπεται αυξημένη είναι επιτακτική», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά .

Αφήνει αιχμές πως «το σύνολο των προτάσεων των νομαρχιακών επιτροπών δεν προτείνει και δεν προκρίνει την επαύξηση των εκλογικών τμημάτων, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των πολιτών και η διεύρυνση της εκλογικής βάσης και της επιρροής του κινήματος μας, όπως από όλους τους υποψηφίους διατυμπανίζεται ότι δήθεν είναι ο στόχος μας, παρά αντιθέτως, αποδεδειγμένα, στοχεύει να παρακωλύσει και εμποδίσει την αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας, ιδίως σε περιοχές, που κατά την κρίση τους, ο υποψήφιος της αρεσκείας τους δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός, ώστε το κίνημα να παραμείνει ένα κλειστό και ευκόλως ελεγχόμενο κόμμα».

Επικαλείται πρός τούτο ότι στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου σε σύνολο 14 δήμων προτάθηκε μείωση καλπών – εκλογικών τμημάτων σε 8 εξ αυτών και να παραμείνει ο ίδιος αριθμός στους υπόλοιπους πλην ενός!!!

Για να διευθετηθεί το ζήτημα η πλευρά της ‘Αννας Διαμαντοπούλου διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για να διευκολυνθεί η ψηφοφορία την ημέρα της εκλογής.

« Επειδή πιστεύουμε ότι η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να στιγματιστεί από άγονες και «επί της διαδικασίας» αντιπαραθέσεις, κάνουμε έκκληση προς όλους να διαφυλάξουμε αυτό που μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει επιλέγοντας διαδικασίες που ενώνουν και δεν διαιρούν», ανεφέρεται στην επιστολή πρός την ΕΔΕΚΑΠ .

Γερουλάνος: Η σύγκριση των ηγετών θα γίνει στη Βουλή 

«Ο Πρόεδρός μας πρέπει να έχει σχέδιο, να έχει εμπειρία και να διασφαλίζει την ενότητα» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο Παύλος Γερουλάνος , υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γερουλάνος συμπλήρωσε πώς πρέπει «να ξέρει πώς να διασφαλίζει την ενότητα μπροστά στις μάχες, είτε αυτές είναι στην κοινωνία, είτε είναι μέσα στη Βουλή, είτε είναι μέσα στο κόμμα. Αυτά, φέρνει η δική μου υποψηφιότητα. Τώρα, αυτά θεωρώ ότι θα κρίνουν τον επόμενο ηγέτη. Γιατί ρωτάνε πολύ συχνά την ερώτηση, «Είσαι πρωθυπουργίσιμος;». Εγώ, αυτό που λέω, είναι ότι η πορεία, από τις εσωκομματικές εκλογές μέχρι τις εθνικές εκλογές, δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση, γιατί είναι απαραίτητο ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι και Βουλευτής, ο Παύλος Γερουλάνος, είπε: «Οι μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, θα δοθούν στη Βουλή. Η σύγκριση των ηγετών θα γίνει στη Βουλή. Έτσι δουλεύει το πολιτικό μας σύστημα. Πέρα από αυτό, όμως, αυτό το οποίο θεωρώ είναι ότι, μέσα στη Βουλή, σου δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξεις όλη τη δική σου ατζέντα και να δείξεις σε τι διαφέρεις και να συγκρουστείς. Το δοκιμάσαμε στο ΠΑΣΟΚ (σ.σ. να μην είναι ο Πρόεδρος, Βουλευτής). Είδατε πόσο γρήγορα εξατμίστηκαν τα πρώτα κέρδη που είχαμε, από την εκλογή του νέου Προέδρου. Είχαμε φτάσει στο 18%, πέσαμε πολύ γρήγορα στο 12%. Δείτε τη ζημιά που έγινε στο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν θέλω να ξαναδώ το ΠΑΣΟΚ, να περνάει τέτοια περιπέτεια. Είχα διαφορετική άποψη. Η εμπειρία, μας δείχνει έναν άλλον δρόμο».

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή. «Πήγαμε εκεί και προετοιμασμένοι και με διάθεση να παλέψουμε, και τώρα δείτε τα αποτελέσματα. Όταν μιλούσαμε εμείς για κόκκινα δάνεια, όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούσαν τον κο Χατζηδάκη. Σήμερα, 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κάνουν αντάρτικο για τα κόκκινα δάνεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανδρουλάκης για δημοσκοπήσεις: Σήμερα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στο 16%, αυτό δεν είναι συγκυριακό αλλά το αποτέλεσμα αγώνα επί δυόμισι χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: