Στην Ελλάδα ακούγεται ανέκδοτο: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Βρετανό πρωθυπουργό γιατί δέχθηκε ως δώρα εισιτήρια ποδοσφαίρου, ρούχα και γυαλιά

FILE PHOTO: epa11516282 British Prime Minister Keir Starmer speaks during a news conference at Downing Street in London, Britain, 01 August 2024. Starmer warned social media companies that crimes were taking place ‘on your premises’ after violent disorder across Britain by far-right demonstrators this week appeared to be sparked by online misinformation. EPA/BETTY LAURA ZAPATA / POOL




Ο Σερ Κιρ Στάρμερ έχει δεχθεί σημαντικά περισσότερα δωρεάν δώρα και φιλοξενία από οποιονδήποτε άλλον βουλευτή από τότε που έγινε ηγέτης των Εργατικών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Sky News, ο πρωθυπουργός έχει λάβει δώρα και φιλοξενία αξίας £107,145 από τον Δεκέμβριο του 2019, ποσό που είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το δεύτερο υψηλότερο ποσό που έχει δηλωθεί από άλλον βουλευτή.

Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η αποδοχή φιλοξενίας για ποδοσφαιρικούς αγώνες από τον πρωθυπουργό μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναμόρφωση του ρυθμιστικού φορέα του ποδοσφαίρου, κάτι που αντιτίθεται σε πολλά ποδοσφαιρικά κλαμπ.

Τα δώρα περιλαμβάνουν εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και σημαντική υλική υποστήριξη από τον χορηγό του, Γουαχίντ Άλι, ο οποίος πλήρωσε για ρούχα αξίας £12,000, διαμονή άνω των £20,000 και γυαλιά αξίας £2,485.

Ο Στάρμερ δέχθηκε κριτική για την αποδοχή αυτών των δώρων, ειδικά λόγω του ρόλου του Άλι στην καμπάνια του. Παρόλο που υπήρξαν αντιδράσεις, ο Στάρμερ υπεραμύνθηκε των επιλογών του, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Επίσης ο Κιρ Στάρμερ δέχθηκε δωρεάν τετραήμερες διακοπές σε όμορφο σημείο της Ουαλίας αξίας £4,500 τον Αύγουστο του 2023, προσφορά της εταιρείας Crownhawk Properties. Επίσης, παρακολούθησε τον αγώνα Άρσεναλ-Γουότφορντ τον Νοέμβριο του 2021 με εισιτήρια αξίας £2,160, προσφορά της Premier League.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε αποδεχτεί εκπτωτικές συνεδρίες από προσωπικό γυμναστή αξίας £4,475 πριν τις εκλογές του 2010, ενώ είχε δεχθεί δωρεάν διακοπές αξίας £15,000 χωρίς να δηλώσει το κόστος για την τελευταία δωρεά καθώς θεωρήθηκε προσωπική.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Πράκτορας της CIA νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες γυναίκες σε αποστολές του στο εξωτερικό: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: