Η «εποχή του νέου είδους πολέμου» ξεκίνησε… Γνώριζαν οι Αμερικάνοι ή το έμαθαν στον …”αέρα”; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Omega (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τους σχεδιασμούς του Ισραήλ να κτυπήσει με τον συγκεκριμένο τρόπο στο Λίβανο. Η Ουάσιγκτον επιμένει ότι δεν ενημερώθηκε ούτε μέσω των μυστικών υπηρεσιών, ούτε μέσω άλλων τρόπων.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση-ανάλυση του ο Μιχάλης Ιγνατίου, αρθρογράφος της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, στο δελτίο ειδήσεων του Omega Channel, με τον Μιχάλη Παυλίδη, διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κυπριακού καναλιού.

Συνέχισε:

Όμως, έχουν έτσι τα πράγματα; Διότι εάν δεν ενημέρωσαν οι Ισραηλινοί τους μοναδικούς συμμάχους τους Αμερικανούς, τίθεται θέματα εμπιστοσύνης και μάλιστα με τον πιο πιστό εταίρο, το Εβραϊκό Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τις νέες επιχειρήσεις, οι οποίες έγιναν εν μέσω των προσπαθειών του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για επιβολή της εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων.

  • Αμερικανικές πηγές ομολόγησαν πάντως ότι χθες Τρίτη είχαν μία γενική ενημέρωση ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ χωρίς να γίνει ειδική αναφορά στον υβριδικό πόλεμο στον Λίβανο, που προφανώς ξεκίνησε από χθες.

Οι υπουργοί Άμυνας του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών συνομιλούν σχεδόν κάθε μέρα. Ο κ. Λόιντ Όστιν τηλεφώνησε στον κ. Γκάλαντ, ο οποίος φυσικά γνώριζε, διότι είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας στο Ισραήλ, σαν υπουργός Άμυνας.

Δεν τον ενημέρωσε για την επιχείρηση, αλλά φέρεται να του είπε αυτό που ανέφερα παραπάνω. Ότι δεν σταματούν οι επιχειρήσεις ακόμα και αν συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για την κατάπαυση του πυρός.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι όταν άρχισαν να φτάνουν οι πληροφορίες για τις πολλαπλές εκρήξεις σε όλο τον Λίβανο, τότε έγινε η ενημέρωση των Ισραηλινών.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκινούσε το ταξίδι του για το Κάιρο, όπου έφτασε τις πρωινές ώρες.

Οι δημοσιογράφοι που τον συνόδευαν έβλεπαν και αυτοί στις τηλεοπτικές οθόνες μέσα στο αεροπλάνο την επιχείρηση και τα αποτελέσματα της και έμειναν με την εντύπωση ότι οι αξιωματούχοι που συνόδευαν τον κ. Μπλίνκεν, απλά δεν γνώριζαν, όπως μετέδωσε κα δίκτυο CNN.

Οι πάντες παραδέχονται και ομιλούν για μία εντυπωσιακή τολμηρή επιχείρηση, που συνεχίστηκε και την Τετάρτη. Το ερώτημα είναι τι άλλο θα σκεφθούν οι εγκέφαλοι της Μοσάντ για να εισαγάγουν σε αυτόν τον πόλεμο.

  • Ο Άντονι Μπλίνκεν, πάντως, είπε την αλήθεια στο Κάιρο: ότι δηλαδή η Αμερική «δεν γνώριζε, ούτε εμπλέκεται σε τέτοια περιστατικά». Το Ισραήλ την άφησε μέσα στο σκοτάδι!

Γνωρίζουν πλέον λεπτομέρειες αλλά όπως καταλαβαίνει ο καθένας είναι δικαιολογημένα ενοχλημένοι και για το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν ακούει κανένα, ότι καθημερινά κλιμακώνει καθώς είναι αποφασισμένο να νικήσει και τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

Η τολμηρή πράξη της Τρίτης, που όμοια της δεν υπάρχει στην ιστορία των μυστικών υπηρεσιών, είναι η αφετηρία για το νέο είδος του πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Να πάρει θέση ο κ. Γιαννακόπουλος και η Θύρα 13 σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα: Είναι με την Κύπρο ή υπέρ της κατοχής του Αττίλα, την οποία υποστηρίζει ο απαράδεκτος Αταμάν; (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η πιο «τολμηρή επιχείρηση» στην ιστορία και η ρητορική μίσους που σαρώνει την Αμερική: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: