Πάνω από 50 οργανισμοί στην Κύπρο χρησιμοποιούν ήδη την Τεχνητή Νοημοσύνη, είπε ο επικεφαλής επιστήμονας για την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία

FILE PHOTOq An Artificial Inteligence (AI) on display at the Mobile World Congress (MWC) 2024 in Barcelona. EPA/ALEJANDRO GARCIA




Στην Κύπρο, περισσότεροι από 50 οργανισμοί και νεοφυείς επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη την Τεχνητή Νοημοσύνη σε διάφορους τομείς, δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας για την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία, Δημήτρης Σκουρίδης.

Ο κ. Σκουρίδης, ο οποίος συμμετείχε στο Learning Innovation Summit 2024 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, επικεντρώθηκε στο δυναμικό της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση και στις ευρύτερες επιπτώσεις της στην οικονομία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην ομιλία του, ο κ. Σκουρίδης αναφέρθηκε στην πράξη της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία αξιόπιστων, ανθρωποκεντρικών λύσεων τεχνητής νοημοσύνης με έμφαση στην ηθική, και τη διαφάνεια.

Τόνισε ότι αυτές οι αρχές πρέπει να καθοδηγούν την ανάπτυξη και τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο Σκουρίδης είπε ότι περισσότεροι από 50 οργανισμοί και νεοφυείς επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η ενέργεια, η ναυτιλία, το λιανικό εμπόριο και το fintech και αναφέρθηκε σε ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, το Cyprus Institute, η Biobank, το EnergyIntl και τα Ερευνητικά Κέντρα Αριστείας.

Ο κ. Σκουρίδης τόνισε ότι αυτή η ταχεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας και θα απαιτήσει εργατικό δυναμικό εξοπλισμένο με προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Η ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ήταν βασικό θέμα στην ομιλία του κ. Σκουρίδη. Τόνισε τη δέσμευση της Κύπρου να τηρεί την πράξη της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση ανθρωποκεντρικής τεχνητής νοημοσύνης που σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα, την ασφάλεια και τις ηθικές αρχές.

Ο κ. Σκουρίδης συμμετείχε επίσης σε συζήτηση για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Εξέφρασε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή του για την προώθηση της έρευνας και την ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης που ενδυναμώνουν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, ενώ ενθάρρυνε τους εκπαιδευτικούς και τους ηγέτες του κλάδου να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος όπου η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στα άτομα να προοδεύσουν.

Εξήρε επίσης τις προσπάθειες της Υπουργού Παιδείας Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου, για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου και τη διερεύνηση της εισαγωγής της ΤΝ στην εκπαίδευση.

Με πληροφορίες μέσω ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Νίκου Χριστοδουλίδη αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: