Η Νότιγχαμ Φόρεστ θέλει να δημιουργήσει στο γήπεδό της μνημείο για τα θύματα του Χίλσμπορο – Επαφές του συλλόγου με τη Συμμαχία Επιζώντων

FILE PHOTO : Το γήπεδο Σίτι Γκράουντ, έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ στη διάρκεια αγώνα της ομάδας. screenshot via Facebook




Η Νότιγχαμ Φόρεστ ξεκίνησε τις συζητήσεις για τη δημιουργία ενός μνημείου για τα θύματα της καταστροφής του Χίλσμπορο στο γήπεδό της, το «Σίτι Γκράουντ»

Η Νότιγχαμ ήταν ο αντίπαλος της Λίβερπουλ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Χίλσμπορο τον Απρίλιο του 1989 όταν μια συντριβή οδήγησε στον θάνατο 97 ανθρώπους, τη χειρότερη αθλητική καταστροφή που έγινε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και οι συνομιλίες βρίσκονται μόνο σε αρχικό στάδιο, μια ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας αναμνηστικός πάγκος έξω από το γήπεδο της Φόρεστ, παρόμοιος με εκείνον στο «Άνφιλντ», το γήπεδο της Λίβερπουλ.

Άλλες ιδέες εξετάζονται επίσης, με τη Φόρεστ να γνωρίζει ότι θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα στο παρελθόν για να αναγνωρίσει την τραγωδία που επηρέασε και τους δύο συλλόγους.

Οι αξιωματούχοι του συλλόγου μίλησαν με τη Συμμαχία Επιζώντων του Χίλσμπορο (HSA) ενώ συζήτησαν την ιδέα με το συμβουλευτικό συμβούλιο των οπαδών τους, ενώ ο σύλλογος έχει ενημερώσει τη Λίβερπουλ.

Το πιο σημαντικό στο μυαλό των ανθρώπων της Νότιγχαμ είναι να προσεγγίσουν το θέμα με ευαισθησία, έχοντας δημιουργήσει σχέσεις με την HSA τα τελευταία χρόνια.

Ένα πανό μήκους 30 ποδιών που καταδίκαζε την τραγωδία κρεμάστηκε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της νίκης (1-0) της Φόρεστ στο «Άνφιλντ» το περασμένο Σαββατοκύριακο. Περισσότερες συζητήσεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες και είναι πιθανό η ιδέα να ληφθεί υπόψη στην προγραμματισμένη ανάπλαση του «Σίτι Γκράουντ».

Η Φόρεστ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αγοράς μέρους των κατοικιών δίπλα στο γήπεδο για να βοηθήσει τα σχέδια να γίνουν πραγματικότητα. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, ο σύλλογος πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα από το τρέχον όριο των 30.000 σε 42.000 θέσεις, αναπτύσσοντας δύο νέες εξέδρες.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νότιγχαμ, Βρετανία

Πέθανε ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τότο Σκιλάτσι σε ηλικία 59 ετών: Ο ήρωας των Ιταλών στο παγκόσμιο κύπελλο του 1990, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: