Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Αλλοδαπή πεζοπόρος νεκρή από κατολίσθηση μετά από νεροποντή * Απεγκλωβίστηκαν 32 περιπατητές [video]

FILE PHOTO: Άποψη της διαδρομής του φαραγγιού προς την έξοδο του στην Αγία Ρουμέλη στο Λιβυκό πέλαγος. ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ




Αναπάντεχη τραγωδία συντελέστηκε σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς όταν από πτώση βράχου μετά από νεροποντή, μια γυναίκα πεζοπόρος χτυπήθηκε, υπέστη ακατάσχετη αιμορραγία και κατέληξε.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο σημείο Πόρτες του Φαραγγιού, και το θύμα ήταν αλλοδαπή πεζοπόρος ηλικίας περίπου 35 ετών.

Η κακοκαιρία και η βροχή που πέφτει ανά περιοχές από τα ξημερώματα στον νομό Χανίων, οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες στην αποκόλληση βράχων ένας εκ των οποίων τραυμάτισε θανάσιμα τη νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν με γκρουπ επισκεπτών που διέσχιζαν το φαράγγι.

Ένας γιατρός τουρίστας που διέσχιζε το φαράγγι προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε.

Στη συνέχεια έγινε επιχείρηση μεταφοράς της από τους πυροσβέστες ενώ κινητοποιήθηκε ελικόπτερο για τη διακομιδή της. Άλλοι 32  περιπατητές που παρέμεναν νωρίτερα εγκλωβισμένοι στο Φαράγγι, προωθήθηκαν στην Αγία Ρουμέλη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσαπάκο, υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, 300 τουρίστες του φαραγγιού έχουν εγκλωβιστεί, και άμεσα τους προσεγγίζουν εθελοντικές ομάδες, και στελέχη της ΕΜΑΚ.

Οι περισσότεροι θα μεταφερθούν από την Αγία Ρουμέλη με το καράβι στη Χώρα Σφακίων ενώ κάποιοι θα παραμείνουν στο χωριό Σαμαριά εντός του φαραγγιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, δεν υπάρχουν προβλήματα ή τραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι κάθε φορά που υπάρχει κάποια προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες το Φαράγγι της Σαμαριάς κλείνει. Σήμερα δεν υπήρξε καμία τέτοια προειδοποίηση ενώ ο καιρός μέχρι και το πρωί έδειχνε ότι θα είναι ηλιόλουστος με λίγα σύννεφα.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας: Για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: