Απαράδεκτη ενέργεια… Παύση του Γενικού Ελεγκτή στην Κύπρο αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο: «Υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, ανίκανος να ασκεί τα καθήκοντά του»!!!

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Κύπρου. Photo via ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου




Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Κύπρου, το οποίο συνήλθε ως Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη την παύση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με την απόφαση των οκτώ Δικαστών του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου κρίνεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής, με βάση το σύνολο της μαρτυρίας, “παραβίασε τα όρια και έδειξε συμπεριφορά κατώτερη των περιστάσεων, που τον καθιστά ανίκανο”.

“Κρίνουμε ότι είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς”, αναφέρει η απόφαση.

Η απόφαση για παύση του Γενικού Ελεγκτή είναι δεσμευτική για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο και θα κοινοποιηθεί άμεσα.

Η απόφαση αποτελείται από 209 σελίδες.

Η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, ξεκίνησε στις 9.30 μ.μ της Τετάρτης την απόφασή του σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Πρώτος αφίχθη λίγα λεπτά μετά τις 9 π.μ. στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Γενικός Ελεγκτής, για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο Γενικός Εισαγγελέας.

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο στην αίθουσα του Δικαστηρίου, πολλοί εκ των οποίων συνεργάτες και υποστηρικτές του Γενικού Ελεγκτή, ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των δημοσιογράφων που βρίσκονται στην αίθουσα για την κάλυψη της υπόθεσης.

Δείτε εδώ αυτούσια την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου έκτασης 209 σελίδων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου 
Λευκωσία, Κύπρος

Ιδού η συμφωνία της Ελλάδας και της Κύπρου για την ηλεκτρική διασύνδεση: Στο 50-50 το γεωπολιτικό ρίσκο και ο επιμερισμός την περίοδο λειτουργίας του GSI

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: