Ευτυχώς οι πυροσβέστες σταμάτησαν την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil πριν φτάσουμε σε μεγάλη τραγωδία στην Αττική: Eπιχείρησαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα

Ασθενοφόρο κινείται προς τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, όπου ξέσπασε φωτιά, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Σε επιφυλακή παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και της ΕΛ.ΑΣ, που επιχειρούσαν στην φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/09) στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Στο σημείο επιχείρησαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, και η εικόνα είναι βελτιωμένη, με τη φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Άμεσα επίσης λειτούργησαν τα συστήματα ψύξης των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων.

Νωρίτερα, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έπεσε, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν ακριβώς σ’ αυτό το σημείο και έριχναν αφρό και νερό, προκειμένου να σβήσει και η αρχική εστία.

Υπάρχουν αναφορές ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των διυλιστηρίων, στις εγκαταστάσεις διύλισης.

Σύμφωνα με ορισμένες πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μotor Oil από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκε από το 112 μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λίγο πριν από τις 19.30 χθες ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Αλλοι δύο εργαζόμενοι μετέβησαν με δικά τους μέσα στο νοσοκομείο της Κορίνθου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωνε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια, ενώ ήχησε και το 112 για εκκένωση της περιοχής.

  • Η επίσημη ανακοίνωση

Σήμερα (χθες) 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή.

  • ΚΚΕ: Για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της «Motor oil» και τον τραυματισμό εργατών

Η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Motor oil», που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργατών και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, αποκαλύπτει τους μεγάλους κινδύνους από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας, τις συνθήκες εντατικοποίησης και εργολαβοποίησης που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι πρόκειται για παρόμοιο περιστατικό με αυτό που είχε συμβεί στο ίδιο εργοστάσιο λίγα χρόνια πριν, δείχνει ότι τα προβλήματα αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά παραμένουν και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εργατών και την ασφάλεια των κατοίκων στις γύρω περιοχές. Αναδεικνύει τους κινδύνους για βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών και ζητά να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια που το προκάλεσαν. Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς ενάντια στην πολιτική που τα θυσιάζει στο βωμό του κέρδους.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες εργάτες.

Καταδίωξη διακινητών που πέταξαν στη θάλασσα 31 μετανάστες στα ανοιχτά της Σάμου: Ένας νεκρός, συνελήφθησαν οι δύο δουλέμποροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: