«Σκοπός μας να υπενθυμίσουμε σε όλο τον Ελληνισμό το δράμα που περνά η Κύπρος» Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος μιλά με αφορμή την συναυλία μνήμης στο Ηρώδειο [βίντεο]

O Aρχιεπίσκοπος Γεώργιος στην τελετή ενθρόνισής του. EPA/GEORGE CHRISTOPHOROU




Πενήντα χρόνια εισβολής και κατοχής για την μαρτυρική Μεγαλόνησο…

Αύριο Τετάρτη στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, την αρωγή Κυπριακών Οργανώσεων σε Ελλάδα και κόσμο, το Ίδρυμα «Δε λησμονώ», την στήριξη του Ελ. Υπουργείου Πολιτισμού και του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας, διοργανώνεται συναυλία μνήμης, με προκρατήσεις ελεύθερης εισόδου για το κοινό, υπό τον τίτλο «Λαλώ σου ‘πόψε Λευτεριά».

Για τον σκοπό της μεγαλειώδους εκδήλωσης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιος.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι… όπως τιτλοφορείται το βραβευμένο ορατόριο του Μάριου Ιωάννου Ηλία. 50 χρόνια μετά την εισβολή, απ’ το Ηρώδειο, Τετάρτη βράδυ, ο Κυπριακός Ελληνισμός στέλνει μήνυμα απανταχού.

«Σκοπός μας είναι να υπενθυμίσουμε σε όλο τον Ελληνισμό το δράμα που περνά η Κύπρος. Έχουν περάσει 50 χρόνια… ήταν χρόνια προσδοκίας αγώνα, εγκαρτέρησης. Δε θέλουμε να πάνε χαμένα, αλλά να αξιοποιηθούν και να μεταδοθεί και στις νέες γενιές το μήνυμα ότι ένα τμήμα του έθνους κινδυνεύει.

Θα πρέπει να αντέξουμε κι όσα χρόνια κι αν περάσουν δε προδίδουμε τις πατρίδες μας δεν τις χαρίζουμε σε κανένα], όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 Ο Αρχιεπίσκοπος.




Την διθεματική συναυλία -στο πρώτο της μέρος θα παρουσιαστεί υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Στυλιανού, το βραβευμένο Ορατόριο του Μάριου Ιωάννου Ηλία- πλαισιώνουν 200 και πλέον συντελεστές, σολίστ, μουσικοί, ερμηνευτές, συμφωνικές και βυζαντινές χορωδίες, ιεροψάλτες, ηθοποιοί–αφηγητές. Ανάμεσά τους ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Μαρία Αλεξίου, ο Μιχάλης Βιολάρης ο Παντελής Θαλασσινός, η Κωνσταντίνα, η Μαρίαζα Κώχ, ο Μανώλης Μητσιάς η Μαρία Φαραντούρη, ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, που έρχονται να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και κυρίως τους νέους για την παράνομη κατοχή του 37% των εδαφών της Μεγαλονήσου.

Την εκδήλωση, που με τη διαδικασία της προ- κράτησης μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κι οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Μία καλή απόφαση… Πράσινο φως” του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου για την ηλεκτρική διασύνδεση (GSI): Ενέκρινε επιδότηση 25 εκατ. ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: