Δημοσκόπηση ALCO: Πάνω από 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ποιον πρόεδρο προτιμούν οι πολίτες για το ΠΑΣΟΚ [video]

Η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Φωτογραφία: Screenshot via Alpha




Τη στάση των πολιτών απέναντι σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα, αλλά και στις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, η Ελληνική Λύση 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, το ΚΚΕ 7,7%, η Νίκη 3,8%, η Φωνή Λογικής 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, το ΜέΡΑ25 2% και η Νέα Αριστερά 1,2%.

Μάχη Κασσελάκη – Τσίπρα

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, το 49% των ερωτηθέντων τη θεωρεί σωστή, ενώ το 25% λανθασμένη. Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, όσοι δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2023, θεωρούν σωστή την απόφαση σε ποσοστό 45% και λανθασμένη σε ποσοστό επίσης 45%.




Σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να αυξήσει την κοινωνική και πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές, οι απαντήσεις καταγράφουν ελαφρύ προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα (11%), έναντι του Στέφανου Κασσελάκη (10%).

Ακολουθούν οι Φάμελλος (6%), Πολάκης (6%) και με ποσοστό 1% οι Παππάς, Γεροβασίλη, Φαραντούρης, Αρβανίτης και Γκλέτσος. Στην πλειοψηφία τους οι ερωτώμενοι απάντησαν κανένας (29%).

Στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούν στην πρώτη θέση τον Κασσελάκη με 31% και ακολουθούν Τσίπρας (15%), Φάμελλος (9%), Παππάς (7%) και Πολάκης (6%).




ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη

Σαφές προβάδισμα στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καταγράφει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μεταξύ 459 ατόμων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 28,7%.

Ακολουθούν οι Δούκας (23,1%), Διαμαντοπούλου (17,2%), Γερουλάνος (9,4%), Κατρίνης (4,4%) και Γιαννακοπούλου (3,3%).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, υπερτερεί έναντι κάθε πιθανού αντιπάλου με τον οποίο θα μπορούσε να βρεθεί στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Δημοσκόπηση ALCO / Φωτογραφία: Screenshot via Alpha

Ειδικότερα, σε περίπτωση που βρεθεί με τον Χάρη Δούκα στο δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα τον επιλέξουν σε ποσοστό 43,8%, έναντι του 33,1% που δηλώνει ότι θα στηρίξει την εκλογή Δούκα.

Παρόμοια διαφορά καταγράφει ο κ. Ανδρουλάκης και απέναντι στην Αννα Διαμαντοπούλου, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 44%, ενώ την ίδια ώρα την πρώην υπουργό δηλώνει ότι θα επέλεγε το 31,4%.

Τελος, απέναντι στον Παύλο Γερουλάνο, ο κ. Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστό 46,8% έναντι ποσοστού 27,7%.

Εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις στην αντιπολίτευση, οι πολίτες κλήθηκαν να εκφράσουν τις θέσεις τους για τις τιμές βασικών αγαθών.

Σε ποσοστό 85% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι οι τιμές αυξάνονται, έναντι του 3% που δηλώνει ότι μειώνονται και του 9% που δηλώνει ότι παραμένουν σταθερές.

Τέλος, όσον αφορά τις ανακοινώσεις από τη ΔΕΘ, το 35% δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα βοηθήσουν λίγο, αρκετά ή πολύ την οικογένεια.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Παραβιάζει αδιάντροπα τη συμφωνία των Αθηνών: Ο …”φίλος” και “σύμμαχος” Ερντογάν θέτει ξανά θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη στην Ισλαμική Διάσκεψη:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: