Ο Ντόναλντ εναντίον της Τέιλορ: Φτάσαμε στο σημείο σήμερα μια τραγουδίστρια, η Σουίφτ, να έχει μεγαλύτερη ισχύ και από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών…

FILE PHOTO: epa11593814 Taylor Swift (L) and football player Travis Kelce (L) during the finals match Jannik Sinner of Italy and Taylor Fritz of the US at the US Open Tennis Championships at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 08 September 2024. EPA, BRIAN HIRSCHFELD




Της ΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΗ, Φιλελεύθερος

«Εγώ η άτεκνη κυρία με τις γάτες θα ψηφίσω Κάμαλα Χάρις».

Με αυτό τον τρόπο, κάνοντας αναφορά σε μια φράση του υποψήφιου αντιπροέδρου των Ρεπουμλικανών, Τζέι Ντι Βανς, η Τέιλορ Σουίφτ αμέσως μετά το ντιμπέιτ της περασμένης Τετάρτης πρόσφερε την υποστήριξή της στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο και το Δημοκρατικό κόμμα.

Η εξέλιξη αυτή επισκίασε και το ίδιο το ντιμπέιτ. Εντάξει, η Κάμαλα Χάρις ήταν καλύτερη, κατάφερε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά πάμε παρακάτω. Ποια επίδραση θα έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα η υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ, ήταν το ερώτημα που έθεταν όλοι σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, ανησύχησε. Ίσως για αυτό έσπευσε από την πρώτη στιγμή να επιτεθεί στην διάσημη τραγουδίστρια και εμμέσως να την εκφοβίσει λέγοντας της πως θα πληρώσει τίμημα στην αγορά. Ίσως να ήθελε να της πει πως θα βρει μπροστά της τους οπαδούς του, αλλά δεν τόλμησε προς το παρόν να εκστομίσει κάτι τέτοιο.

Εδώ και καιρό γινόταν ικασίες αν τελικά η Αμερικανίδα τραγουδίστρια θα πάρει θέση. Και αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο το τι μπορεί να πετύχει.

  • Πριν από μερικούς μήνες χρειάστηκε μια ενθάρρυνσή της για να κάνει χιλιάδες νέους ψηφοφόρους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους. Το 2018 υποστήριξε τη δημοκρατική Μάρσα Μπλακμπερν, η οποία κέρδισε μια θέση στη Γερουσία για το συντηρητικό Τενεσί.

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν είναι απλά μια τραγουδίστρια είναι φαινόμενο της εποχής μας. Φανατικούς οπαδούς και εκατομμύρια ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα διαθέτουν και άλλοι τραγουδιστές, αθλητές και ηθοποιοί. Στην περίπτωσή της, όμως, οι Swifities, όπως αποκαλούνται οι οπαδοί της δεν αγαπούν απλά τα τραγούδια και τη μουσική της αλλά ακολουθούν πιστά την κάθε της υπόδειξη.

Έχει «γκρούπις», οµάδες ανθρώπων που αναπνέουν για να την ακούνε και να τη βλέπουν ζωντανά. Στη διάρκεια των τελευταίων συναυλιών της πόλεις, στάδια και δρόµοι µετονοµάστηκαν για χάρη της. Κάθε φορά που πήγαινε ένα νέο µέρος, σηµειωνόταν µια µίνι οικονοµική έκρηξη, καθώς τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έβλεπαν ένα κύµα επισκεπτών.

Τα τραγούδια της ευνοούν την ατζέντα των Δημοκρατικών. Γράφει και τραγουδά για την συμπερίληψη, στηρίζει την LGBT+ κοινότητα και μιλά για το δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν οι ίδιες το σώμα και την τύχη τους.

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι πολύ πιο δυνατή από αυτόν. Τον αγνοεί και προχωρεί ξέροντας πως εκείνος έχει να χάσει κάτι. Σημάδια των καιρών. Κατά κάποιον τρόπο φτάσαμε στο σημείο σήμερα μια τραγουδίστρια να έχει μεγαλύτερη ισχύ και από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Γεωπολιτικά ζόρια και αναμετρήσεις σε κυπριακό γήπεδο: Είναι πρόβλημα ότι η Άγκυρα παραμένει το χαϊδεμένο παιδί τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και του Φόρεϊν Όφις…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: