Το φρούριο-Ευρώπη συνεχίζει να υψώνει βάναυσα τα τείχη του ενάντια στον παγκόσμιο Νότο: Ο φασισμός (του Χίτλερ) βρίσκει πάντα νέους τρόπους και πρόσωπα…

FILE PHOTO: A special train from Austria arrives in Saalfeld carrying around 500 refugees to Germany. EPA, SEBASTIAN KAHNERT




Της Pia Klemp, The Guardian

Τα τείχη του Φρουρίου-Ευρώπη υψώνονται συνεχώς ψηλότερα και η απομόνωση γίνεται ολοένα και πιο βάναυση, υποστηρίζει άρθρο γνώμης που φιλοξενεί ο Guardian και αναφέρεται στο μεταναστευτικό.

Όπως ειδικότερα σημειώνεται, οι άνθρωποι που μεταναστεύουν αντιμετωπίζουν σχεδόν ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά και φυσικά εμπόδια.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός προστασίας των συνόρων Frontex είναι το κεντρικό όργανο αυτής της απομονωτικής πολιτικής, που στιγματίζει τους ανθρώπους που αναζητούν προστασία ως απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τους αντιμετωπίζει ανάλογα.

Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά μήκος των εσωτερικών και εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) διαπράττονται σε καθημερινή βάση.

  • Οι ασφαλείς και νόμιμοι τρόποι εισόδου στην ΕΕ για τα άτομα που κινούνται μειώνονται σταθερά, οι παράνομες διαδρομές γίνονται πιο επικίνδυνες, ενώ η ποινικοποίηση των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο και όποιων τους βοηθά, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Εγκρίνονται ρατσιστικές συμφωνίες εχθρικές προς τη μετανάστευση και παγιώνονται οι υπάρχουσες συμφωνίες. Ο στόχος δεν είναι η προστασία των ανθρώπων που διαφεύγουν, αλλά η προστασία της ΕΕ από τους ανθρώπους που διαφεύγουν.

Καμία άλλη περιοχή δεν παρακολουθείται τόσο εξονυχιστικά όσο η Μεσόγειος, συνεχίζει η συντάκτρια, ωστόσο τα σκάφη βυθίζονται και οι άνθρωποι πνίγονται εκεί σχεδόν κάθε μέρα. Είναι τα πιο θανατηφόρα σύνορα στον κόσμο.

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της αρνούνται στους ανθρώπους το δικαίωμα στη ζωή, και οι πολιτικές τους ευθύνονται για τον ομαδικό τάφο στη Μεσόγειο. Η ΕΕ αποφάσισε να στρατιωτικοποιήσει τα σύνορά της αντί να παρέχει τους πόρους που απαιτούνται για να σωθούν ζωές στη θάλασσα.

Η αμείλικτη ενίσχυση της συνοριακής αστυνομίας και η υπολογισμένη ανάθεση περαιτέρω συνοριακών ελέγχων σε ξένες ακτοφυλακές και πολιτοφυλακές σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν στη θάλασσα και στα στρατόπεδα κράτησης.

  • Κατά την αρθρογράφο, η ΕΕ διεξάγει έναν ακήρυχτο πόλεμο εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνηση. Είναι ένας εθνικιστικός, ρατσιστικός, στρατιωτικοποιημένος, αντιδημοκρατικός πόλεμος.

Οι μέρες του πολύ προφανούς φασισμού στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα μπορεί να φαίνεται ότι έχουν τελειώσει, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσαν οριστικό παρελθόν. Βρίσκει νέους τρόπους και πρόσωπα

Αυτό που βιώνουμε σήμερα συνδέεται ξεκάθαρα με το φασισμού του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Φράνκο, συνοψίζει η αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ: The Guardian, Pia Klemp – Fortress Europe keeps cruelly raising its walls against the global south

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Νετανιάχου και ο Ερντογάν είναι η ίδια όψη του νομίσματος: Το ερώτημα είναι ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο! Είναι και οι δύο εισβολείς και καταχτητές…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: