Η Μόσχα υπονοεί δολιοφθορά της Ουκρανίας: Φορτηγό τρένο εκτροχιάστηκε στη νοτιοδυτική Ρωσία, το Κίεβο προειδοποιεί την Τεχεράνη

epa11597071 The crew of the ‘Uragan’ multiple launch rocket system prepares for launch at an undisclosed location in Russia, 10 September 2024. EPA, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS-SERVICE HANDOUT




Φορτηγό τρένο εκτροχιάστηκε στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, εξαιτίας «εξωτερικής παρέμβασης», πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα, ανέφερε σήμερα τοπικό παράρτημα των ρωσικών σιδηροδρόμων.

«Χθες βράδυ, στις 23:17 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», εξαιτίας «παρέμβασης στη λειτουργία» του δικτύου, «εκτροχιάστηκαν» το βαγόνι της μηχανής συρμού και αρκετά ακόμη, ανέφερε εταιρεία η οποία διαχειρίζεται μέρος των ρωσικών σιδηροδρόμων μέσω Telegram.

Κατά τις πρώτες, ακόμη «προκαταρκτικές» πληροφορίες, «δεν υπάρχουν θύματα» εξαιτίας του ατυχήματος αυτού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το Κίεβο δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις επιλογές του και θα μπορούσε ακόμη και να διακόψει τις σχέσεις του με το Ιράν εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους που προμηθεύτηκε από την Τεχεράνη για να επιτεθεί σε στόχους στην Ουκρανία.

“Δεν θα πω τώρα τι ακριβώς εννοώ με τον όρο καταστροφικές συνέπειες, για να μην αποδυναμώσω τη διπλωματική μας θέση. Μπορώ όμως να πω ότι όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αναφέρατε, βρίσκονται στο τραπέζι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χεόρχιι Τίχιι, όταν ρωτήθηκε αν το Κίεβο θα μπορούσε να διακόψει τις σχέσεις με την Τεχεράνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Σαν “ζωντανή” μετάδοση, φρικτό το θέαμα: Ο στρατός του Ισραήλ μεταδίδει εικόνες από την υπόγεια σήραγγα όπου κρατούνταν και δολοφονήθηκαν οι έξι όμηροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: