Μεγάλη ένταση στο Συνοδικό Δικαστήριο της Κύπρου: Οι μοναχοί ήταν εριστικοί και απειλητικοί οι μοναχοί – Αγκάλιαζαν υποστηρικτές τους

FILE PHOTO: Ο μοναχός Νεκτάριος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Χωρίς δικηγόρο και με την υποβολή εικοσιτεσσάρων ενστάσεων οι οποίες και απορρίφθηκαν από το δικαστήριο ξεκίνησε η πρώτη δικάσιμος στο Συνοδικό για το σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής ο οποίος και βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορούμενους Μοναχούς.

«Ήταν εριστικοί και απειλητικοί. Έκαναν νευρικές κινήσεις με τα χέρια τους. Δεν παρουσίασαν νέα στοιχεία για την ουσία της υπόθεσης, με το δικαστήριο να αναγκάζεται να κάνει αρκετές φορές παρατηρήσεις ότι ήταν εκτός θέματος», αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές στο Omega (Ελισάβετ Γεωργίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Μοναχοί φέρεται να παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μηνύματα στα οποία όπως υποστήριξαν ο Μητροπολίτης τους ζητούσε χρήματα κάτι που αμφισβήτησε αυστηρά ο ίδιος ενώ εμφανίστηκε έτοιμος να αποδείξει πως δεν πρόκειται για γνήσιο υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά το απόγευμα η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη χωρίς διάλειμμα, ενώ περισσότεροι από 7 μάρτυρες κατέθεσαν και αντεξετάστηκαν από τους Μοναχούς. Εκ των οποίων και το πρόσωπο που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση.

Η διαδικασία αποδείχθηκε πολύωρη ενώ μεταξύ των προσώπων που κατέθεσαν ήταν και οι δικηγόροι που βρίσκονταν στην Μητρόπολη το βράδυ της 5ης Μαρτίου.

Πρόκειται για τον Λεωνίδα Γεωργίου και τον Μιχάλη Βορκά, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ κατέθεσαν ακόμα πρώην μέλη της αδελφότητας της Μονής όπως ο Βαρνάβας που είχε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου όσο αφορά το υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της Μονής.

Ως μάρτυρας προσπάθησε να καταθέσει και ο δικηγόρος των Μοναχών Αναστάσιος Βαβούσκος αφού του απαγόρευσαν να βρεθεί στην αίθουσα ως εκπρόσωπος των κατηγορουμένων, κάτι που φυσικά δεν συνέβη.

«Εμείς δηλώσαμε τους μάρτυρες υπερασπίσεως είναι ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι τα τρία μέλη της ανακριτικής ο μητροπολίτης Μορφου ο αρχιδιάκονος του μητροπολίτη Ταμασσού είναι και κάποιοι άλλοι μεταξύ των οποίων και εγώ», είπε ο Αναστάσιος Βαβούσκος, δικηγόρος των μοναχών.

Με αγκαλιές είχαν υποδεχθεί εντωμεταξύ τους κατηγορούμενους Μοναχούς συγγενείς και φίλοι στην Αρχιεπισκοπή πριν την έναρξη της διαδικασίας, ενώ από το χέρι τους δεν έλειπε όπως και στις 30 Αυγούστου η ίδια μεγάλη ταξιδιωτική βαλίτσα στην οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο τους κρύβονταν επιπλέον στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι η βαλίτσα και το περιεχόμενο της δεν χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα κατά την διαδικασία.

Σκυλακάκης για Great Sea Interconnector: Σε όλα τα πιθανώς ρεαλιστικά σενάρια έχει σημαντικά κέρδη για τους Κυπρίους καταναλωτές* Ερώτημα οικονομική βιωσιμότητα-ρυθμιστικό πλαίσιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: