Αδιεξόδου συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές για νέο αρχηγό ζήτησε ο Πολάκης συμπορευόμενος με τους «87» * Τα λέμε στο Συνέδριο, απαντά ο Κασσελάκης

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής, Αθήνα, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.30μμ, ύστερα από μιάμιση ώρα θυελλώδους διαδικασίας η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην διάρκεια της οποία διατυπώθηκαν έντονες αμφισβητήσεις για τον γραμματέα του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Θέμα ηγεσίας έθεσε ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης στη διάρκεια της παρέμβασής του, ζητώντας εκλογή νέου αρχηγού με προσφυγή στη βάση. Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Πολάκης είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Στ. Κασσελάκη κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για ανάγκη «αλλαγών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

 «Συμφωνώ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να οδηγηθούμε στις κάλπες. Αν δεν υπάρξει, τότε υπάρχει το άλλο βήμα στην Κεντρική Επιτροπή το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά. Το έχω αναφέρει», υπονοώντας την πρόταση μομφής. Ο Παύλος Πολακης, επιπλέον, επικαλέστηκε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν από τους βασικούς συμμάχους του Στ. Κασσελάκη στις περυσινές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι προσφυγή στη βάση ζητεί και το στρατόπεδο των «87» (Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλος).

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο του κόμματος, στις 6 Οκτωβρίου.

  • Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων με δήλωση που είχε κάνει στο περιστύλιο της Βουλής είχε δείξει πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην αμφισβήτηση της ηγεσίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, ενώ «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα». Όπως είπε δε, «πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη και την Όλγα Γεροβασίλη, να δεσμευτούν ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνουν στο κόμμα, όπως και έκαναν και οι δύο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά πως παρερμηνεύτηκαν και ότι «η ίδια είναι διαχρονικά κατά των διασπάσεων και των αποχωρήσεων».

Τέλος ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, φέρεται να μην βλέπει με θετικό μάτι ενδεχόμενη μομφή κατά του προέδρου του κόμματος και προσφυγή στις κάλπες. Όπως έλεγε σε συνομιλητές του «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σε εξέλιξη η η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αγκάθια οι προτάσεις Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος του κόμματος και καταστατικές αλλαγές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: