Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη, στον Σκάι: Παραβιάζει τους κανόνες του ΝΑΤΟ η πρόθεση της Τουρκίας γιά ένταξη στους Brics; (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη και τον ανταποκριτή στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Το θέμα της πιθανής ένταξης της Τουρκίας στη συμμαχία των Brics, μπορεί να σημαίνει αθέτηση των υποχρεώσεων της κατοχικής χώρας απέναντι στο ΝΑΤΟ, ήταν η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη.

Ο αναλυτής του καναλιού και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε και τα παρακάτω:

Ακούω ότι πιθανότατα παραβιάζει το Καταστατικό της Δυτικής Συμμαχίας, η οποία άτυπα βρίσκεται σε μην κηρυγμένο πόλεμο με τη Ρωσία, ένα εκ των δύο βασικών πυλώνων της ομάδας των Brics.

Δεν έχουμε, λοιπόν, επίσημο σχόλιο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αυτήν την είδηση που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, ότι ήδη υποβλήθηκε το αίτημα.

  • Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση πληροφορηθήκαμε ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει την πρόθεση της Τουρκίας για ένταξη στους Brics. Ομιλούν για πρόθεση υποβολής αίτησης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αμερική συμφωνεί με την τουρκική ενέργεια, καθώς η Δύση, εκτός της Τουρκίας και της Ουγγαρίας, θεωρούν τη Ρωσία και την Κίνα εχθρικές χώρες.

Μιλήσαμε με διπλωμάτη που παρακολουθεί στενά τις σχέσεις της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος μας είπε πως θεωρεί πρωτόγνωρο μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να συνεργάζεται με τη Μόσχα και το Πεκίνο, ιδιαίτερα τώρα που παρατηρείται ένας άνευ προηγουμένου ανταγωνισμός της Αμερικής με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο ίδιος διπλωμάτης, μας είπε ότι οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε νέα δοκιμασία και τα θέματα είναι πολλά, με πιο βασικά την υποστήριξη στη Χαμάς και την παραβίαση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Αναφορικά με το φρικτό περιστατικό στη Σμύρνη -αναφέρομαι στην απόπειρα απαγωγής μέλους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού- επίσης, υποβάλαμε ερώτηση:

Ο εκπρόσωπος μας είπε ότι “μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις αναφορές ότι τα μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που ανήκουν στο πολεμικό πλοίο USS Wasp έπεσαν θύματα επίθεσης στη Σμύρνη σήμερα και είναι πλέον ασφαλή».

  • Στη συνέχεια το αμερικανικό Πεντάγωνο μας έστειλε και ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα του Έκτου Στόλου:

Αναφέρει ότι δύο πεζοναύτες των ΗΠΑ από την 24η Ναυτική Εκστρατευτική Μονάδα (MEU), που επιβιβάστηκαν στο USS Wasp (LHD 1), δέχθηκαν επίθεση στη Σμύρνη της Τουρκίας, ενώ ήταν σε άδεια κατά τη διάρκεια μιας τακτικής προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι περίπου στις 3:30 μ.μ. στις 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι δύο πεζοναύτες βοηθήθηκαν από άλλους πεζοναύτες στην περιοχή και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτική αξιολόγηση, αλλά δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στο USS Wasp. Η τοπική αστυνομία της Σμύρνης και η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού συνεργάζονται σε έρευνα για το περιστατικό.

Κανένας πεζοναύτης δεν έχει συλληφθεί από τις αρχές και οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονται με τους ερευνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή του Οικονόμου και του Παυλόπουλου, στον Σκάι: Ο εκβιασμός του Ερντογάν με τους Brics, ο θυμός του Μπάιντεν με τον “Μπίμπι” (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη, στον Σκάι: Ο Λευκός Οίκος πήρε “φωτιά”, ο Μπάιντεν “βράζει” εναντίον του Νετανιάχου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: