Οι απειλές της Τουρκίας, οι S-400 και τα F-35 στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον Σκάι: Αποκαλυπτική συζήτηση με Ιγνατίου, Κωστίδη, Καλαρρύτη και Μακρυγιάννη (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον και ο Μανώλης Κωστίδης με την Φαίη Μαυραγάνη στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ του Σκάι. Στο “παράθυρο” οι συνάδελφοι Γιάννης Μακρυγιάννης και Λάμπρος Καλαρρύτης. Φωτογραφία από βίντεο, via SKAI TV




Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο τρόπος με τον οποίο “βλέπουν” την Ελλάδα, την Τουρκία (αλλά και την Κύπρο) οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον, ήταν το βασικό θέμα της κουβέντας που είχαν οι ανταποκριτές Μιχάλης Ιγνατίου και Μανώλης Κωστίδης με την Φαίη Μαυραγάνη στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ του Σκάι.

Συμμετείχαν στη συζήτηση και οι συνάδελφοι Γιάννης Μακρυγιάννης και Λάμπρος Καλαρρύτης.

Για την επιθυμία της Τουρκίας να αγοράσει νέα αμερικανικά αεροπλάνα, ο Μιχάλης Ιγνατίου είπε:

Το θέμα των μαχητικών F-35 είναι σοβαρό και συνδέεται απόλυτα με το ρωσικό σύστημα που αγόρασε η Τουρκία. Λόγω αυτού, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις στην τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Οπότε για να μπορέσει η Τουρκία να αγοράσει τα F-35, πρέπει πρώτα να διώξει από το έδαφος της τους S-400, αυτός είναι ο αμερικανικός όρος που παραμένει σε ισχύ μέχρι και την Παρασκευή, όταν μιλήσαμε με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση μας για το συγκεκριμένο δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, μίλησε πολύ λιτά, αλλά ουσιαστικά, επαναλαμβάνοντας την πάγια αμερικανική θέση:




«Η θέση μας για το σύστημα (ρωσικό) S-400 και την Τουρκία δεν έχει αλλάξει και οι απαιτήσεις για την αγορά των F-35 από την Τουρκία είναι γνωστές».

Ποια είναι η θέση των ΗΠΑ; Να φύγει το ρωσικό σύστημα από το τουρκικό έδαφος. Και αν αυτό συμβεί, τότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η συζήτηση για την πώληση των F-35 στην Τουρκία.

Να θυμίσω ότι η Τουρκία είχε αγοράσει τα F-35 αλλά δεν τα πήρε ποτέ. Η έγκριση για τα F-16 δόθηκε από το Κογκρέσο αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2030 για να τα λάβει, και αν θα τα λάβει.

Πρώτη η Φαίη Μαυραγάνη και ο Σκάι, μπροστά η Μαρία Νικόλτσιου με δεύτερο το Mega στα δελτία ειδήσεων: Οι “Δεκατιανοί”, ο Πιτταράς και ο Γρηγοριάδης, έφτασαν στο 25.9%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: