Όπου γάμος και χαρά… Παιδική χαρά τα ελληνικά κόμματα ανάμεσα σε γάμους και …βαφτίσεις ενώ ο Χακάν Φιντάν “άλωσε” τις Βρυξέλλες με ευθύνη της Αθήνας και της Λευκωσίας

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ομιλεί σε συγκέντρωση του κόμματος. Φωτογραφία Facebook via Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – Αθήνα

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί … κτενίζονται. Η παρατήρηση αφορά πολιτικούς και τα λεγόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τα τελευταία ασχολούνται επισταμένα με την κλειδαρότρυπα δηλ. με το τι κάνει ο κάθε ασήμαντος στο κρεβάτι του και όχι με αυτά, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την ζωή των πολιτών.

Στους λεγόμενους αριστερούς δεν ενοχλεί το τετραήμερο τρικούβερτο γλέντι που έστησε ο Κασσελάκης στην πατρώα γη, ούτε το γεγονός ότι μέσα στο φαγοπότι και στις τσικουδιές καρατομούσε πρωτοκλασάτα στελέχη του, συρρικνώνοντας έτι περαιτέρω, το κόμμα της κατ όνομα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ούτε φυσικά τους ενόχλησε ότι συνεκάλεσε εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα των 34 πλέον βουλευτών, κι εκείνος μίλησε μέσω … viber. Τέτοιο φτύσιμο δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, προς τους εκλεγμένους βουλευτές.

  • Αλλά και στην διαμάχη Λινού-Πολάκη πήρε τελικά την θέση του διαγραφέντος από την Κ.Ο. και όχι της Λινού, που εν συνεχεία κάλεσε να παραιτηθεί κι επειδή δεν το έπραξε, την διέγραψε από το κόμμα.

Όλα αυτά τα τραγελαφικά, που συμβαίνουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα είχαν ξεσηκώσει ακόμη και τις πέτρες, όμως στην Κουμουνδούρου κάνουν ότι δεν τα βλέπουν και … σφυρίζουν κλέφτικα.

Κάποιοι, που επιχείρησαν να ‘αγιοποιήσουν’ τον Κασσελάκη περιφέροντάς τον από την Μακρόνησο μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα πρέπει να ντρέπονται για όλη αυτή την πρόκληση, που αρχίζει από τις αμερικανιές των προσκλητηρίων και καταλήγει στις τετραήμερες τελετές και πανηγύρεις.

Που είναι η σεμνότητα της αριστεράς, που μας έλεγε ότι εκπροσωπεί την εργατική τάξη, που είναι οι άνθρωποι που παλεύουν για την αύξηση του χαμηλού μισθού. Θα έλεγε κανείς με ειρωνεία. ότι εκπροσωπούνται από έναν άνθρωπο που εμφανίστηκε από το πουθενά και δηλώνει πλούσιος με θολή την εικόνα του πόθεν έσχες.

Και το ερώτημα είναι, προς τι αυτό το δεύτερο πανηγύρι, όταν η αντίστοιχη τελετή εν χορδαίς και οργάνω, είχε πραγματοποιηθεί πέρσι στις γιορτές στις ΗΠΑ;

Τι άραγε εξυπηρετούσε η επανάληψη του show; Εξάλλου πολλοί από τους καλεσμένους ήρθαν από την Αμερική. Άρα είχαν παρακολουθήσει ήδη την ‘σεμνή’ τελετή στις ΗΠΑ.

Διαπίστωση πρώτη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση περί άλλα τυρβάζει. Και για να πάμε στον τρίτο κόμμα, που σε πρόσφατη δημοσκόπηση εμφανίζεται δεύτερο έστω και καταϊδρωμένο.

  • Στο ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα, όπως θα έλεγε κάποιος political correct, προχωρούν οι έξι ομαλά προς την διαδικασία της κάλπης. Στην δημοσκόπηση που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο στο ερώτημα ποιον θέλουν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες δίνουν προβάδισμα στον Δούκα.

Αφού έλυσε το πρόβλημα των σκουπιδιών της Αθήνας και τα άλλα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν της πρωτεύουσα της χώρας, έβαλε πλώρη για να καταλάβει το φρούριο της Χ. Τρικούπη. Εύκολος ο στόχος. Ένα τσιγάρο δρόμος, από την πλατεία Κοτζιά στην Χ. Τρικούπη.

Εξάλλου έχει την μαγική συνταγή, ο δήμαρχος κατ όνομα Αθηναίων, μιας και κατάφερε το 14% να το κάνει πενήντα και βάλε και να υπερπηδήσει τον Κ. Μπακογιάννη. Απ’ ότι φαίνεται φιλοδοξεί να αναλάβει, αν εκλεγεί, υπό την σκέπη του, αλά Μελανσόν, όλα τα κόμματα και κομματίδια, προκειμένου να βρεθεί πρώτος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ονειρεύεται ότι θα υπερπηδήσει με το ακόντιο του το 2027, τη ΝΔ που εμφανίζει μιαν ανησυχητική δημοσκοπική κάμψη. Όσο για τον Δήμο, ποιος νοιάζεται γι’ αυτόν. Ακολουθώντας τα γαλλικά πρότυπα, ανατρέχει στον Σιράκ, που από δήμαρχος έγινε Πρόεδρος.

Πιστεύει ότι θα βάλει την Κοτζιά στον αυτόματο πιλότο και θα τρέχει, όπως κάνει και τώρα, από χωρίου εις χωρίον για να συνεγείρει τα πλήθη παριστάνοντας, τον σύγχρονο πολιτικό Μεσσία.

Αλλά τα προβλήματα της κοινωνίας δεν αντιμετωπίζονται με τσιτάτα για τα κανάλια, ούτε με πρόχειρες αναφορές σε αυτά. Χρειάζονται εμπεριστατωμένη μελέτη και απαντήσεις, που να πείθουν τους πολίτες. Εκτός αν καταφύγουν στην τακτική του λαϊκισμού, λέγοντας όχι σε όλα, και προτείνοντας εντελώς ανεδαφικές λύσεις.

Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, που δηλώνει ότι ασφυκτιά εντός των σημερινών συνόρων της, δεν είναι υπόθεση που θα ‘λύσουν’ οι λαϊκιστές της ακροδεξιάς. Θέλει μελέτη, στρατηγική και σε βάθος χρόνου αντιμετώπιση.

Τόσο η Κάσος όσο και οι ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στον 25ο μεσημβρινό, δηλ. στη μέση του Αιγαίου, αποδεικνύουν ότι την Διακήρυξη των Αθηνών οι Τούρκοι την γράφουν στα παλαιότερα υποδήματά τους.

  • Αλλά και η έγκριση της παρουσίας της Τουρκίας από Ελλάδα και Κύπρο στην πρόσφατη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε., δεν καταλάβαμε σε τι εξυπηρέτησε την Αθήνα και την Λευκωσία. Μας το είπε κατάμουτρα ο Χακάν Φιντάν την επομένη. Μην ασχολείσθε Ευρωπαίοι με την Κύπρο, είναι δική μας υπόθεση. Που σημαίνει αφήστε με να απολαύσω εγώ ο καρχαρίας, μόνος μου, τον μεζέ της μαρίδας.

Η υπογεννητικότητα δεν είναι απλό θέμα, που λύνεται με κάποιο επίδομα. Η κυβέρνηση θα ασχοληθεί στον πέμπτο χρόνο της παρουσίας στην εξουσία, αφού έλυσε το… ακανθώδες πρόβλημα του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Αλλά και η υγεία έχει τα χάλια της, όπως και η παιδεία, με την βία και όχι το απλό bullying να καταγράφεται πια και να επακολουθεί η ανάρτηση, δηλ. ο δημόσιος εξευτελισμός.

Όλα αυτά και άλλα προβλήματα της κοινωνίας δεν περιμένουν. Είναι παρόντα και αναμένουν τη λύση τους. Την ώρα που αντιπολίτευση περί άλλα τυρβάζει, η κυβέρνηση ασθμαίνουσα δίνει εμβαλωματικές λύσεις, που αποτελούν μερεμέτια σε βλάβες που απαιτούν ριζική ανακαίνιση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όταν η Κύπρος εάλω με μαρτυρίες από πρώτο χέρι: Το βιβλίο του Τάσου Παπαδόπουλου για το χρονικό της βάρβαρης τουρκικής εισβολής…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το κράτος των ανευθυνοϋπευθύνων: Έπρεπε να βγάλεις κυρία μου από τα γραφεία αυτούς που κάθονται και ζεσταίνουν τις καρέκλες τους για να δουν αν το Λούνα Παρκ έχει άδεια ή όχι…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: