Σε θαλασσοταραχή ο Κασσελάκης, κλυδωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ: Με διαγραφή Λινού από την ΚΟ, επιχειρεί να κατευνάσει τον Πολάκη λίγες μέρες πριν την κεντρική επιτροπή

File Photo Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης παρίσταται στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, Αθήνα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Προηγουμένως όμως έχει ζητηθεί εκ μέρους του κ. Κασσελάκη, από τον διευθυντή του γραφείου του, τον Μανώλη Καπνισάκη, η παραίτηση της κ. Αθηνάς Λινού από την έδρα της και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για λόγους διαφάνειας

Παρότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το σκεπτικό είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή δεν είναι άσχετη με τις αναταράξεις που επικρατούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη μάχη για την εξουσία, ενόψει κεντρικής επιτροπής και συνεδρίου του κόμματος το φθινόπωρο.

Τυπικά, είναι επίσης προφανές ότι για την αποπομπή μπορεί να υπάρξει και το επιχείρημα ότι οι 459 σελίδες που παρέδωσε η Αθηνά Λινού την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίστηκε η αποπομπή της.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λινού βρίσκεται «κατηγορούμενη» από τον Παύλο Πολάκη ο οποίος τις τελευταίες ημέρες μετά τη δική του διαγραφή από τον ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον.

Και με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει την ηγεσία του κ. Κασσελάκη καια να θέσει αυτός υποψηφιότητα καθίσταται σαφής και η σημασία της κίνησης Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας ότι ο «Στέφανος Κασσελάκης ελέγχει το κόμμα», ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο των εσωκομματικών εκλογών.

«Μπορεί να προεδρεύει και να διοικεί», επεσήμανε για τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Στέφανος Κασσελάκης έκρινε ότι χρειάζεται μια νέα ομάδα στο προεδρείο της ΚΟ για να τρέξει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί προνομία του εκάστοτε προέδρου του κόμματος. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, το είπε κι ο ίδιος. Δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, υπάρχουν οι επιλογές του προέδρου. Η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου ήταν καλή, το οποίο αναγνωρίστηκε από όλους εξ ημών. Ο κ. Φάμελλος ήταν ενήμερος για τον σχεδιασμό αυτό πριν την έναρξη της συνεδρίασης».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί η κοινωνία ζητά από εμάς να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι» και πρόσθεσε:

«Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης, όλοι μας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας σε σχέση με το κόμμα μας, ακόμα και για την ηγεσία του. Αυτό όμως πρέπει να τελειώσει, δεν μπορεί να σέρνεται επί μακρόν. Άλλωστε, έχουμε Κεντρική Επιτροπή μπροστά μας, εκεί πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Σχολίασε την δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε λέγοντας: «Η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε χθες δείχνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στα τάρταρα, σε σχέση με το 41% που πήρε στις εκλογές. Αντί λοιπόν εμείς να καλπάζουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση για να ανατραπεί και να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση, σπαρασσόμεθα. Αυτό πρέπει να τελειώσει».

Για το ζήτημα ηγεσίας που έχει ανοίξει είπε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης και ελέγχει και διοικεί το κόμμα, ως ο πρόεδρος και ηγέτης του. Δεν υπάρχουν απόλυτοι κυρίαρχοι, ούτε αυτή είναι η επιδίωξή του. Η πρόθεσή του είναι να ενώσει. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη εκλογική διαδικασία, αυτό όμως ίσως και να μην μπορεί να αποφευχθεί. Αν κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, θα γίνουν όλα όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος».

«Ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει η Κεχαγιά: Ανακοινώθηκε στη Βουλή η παραίτηση Ηλιόπουλου, πότε θα ορκιστεί η Πόπη Τσαπανίδου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: