Η UEFA βραβεύει τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Μακράν πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League * Στατιστικά που ζαλίζουν….

FILE PHOTO: epa11460978 Cristiano Ronaldo of Portugal after missing a chance during the UEFA EURO 2024 quarter-finals soccer match between France and Portugal, in Hamburg, Germany, 05 July 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα βραβεύσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ως τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Champions League, στο περιθώριο της κλήρωσης για τη League Phase της φετινής διοργάνωσης, που θα γίνει την Πέμπτη (29/8) στο Μονακό.

Ο Πορτογάλος επιθετικός, που αγωνίζεται πλέον στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, σημείωσε 140 γκολ σε 183 αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ και της Γιουβέντους, έντεκα περισσότερα από τον Λιονέλ Μέσι και 46 από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που είναι ο κορυφαίος μεταξύ των ποδοσφαιριστών που συνεχίζουν να συμμετέχουν στο Champions League.

  • Κατέκτησε πέντε φορές το τρόπαιο (τέσσερις με τη Ρεάλ και μία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ κατέχει ακόμη τα ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν (17, την περίοδο 2013-14) και για τα περισσότερα συνεχόμενα ματς που σκόραρε (11, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018).

«Η διαρκής αριστεία του στο υψηλότερο επίπεδο μαρτυρά την ακούραστη αναζήτησή του για συλλογικούς και ατομικούς τίτλους. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, συνέχισε να εξελίσσεται και να βελτιώνει το παιχνίδι του» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ρονάλντο: «Πιθανότατα θα κλείσω την καριέρα μου στην Αλ Νασρ»

Στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να «κλείσει» την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς ο 39χρονος άσος, μιλώντας στον πορτογαλικό τηλεοπτικο σταθμό «Now» υποστήριξε πως δεν γνωρίζει πότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο αλλά πιθανολογεί ότι αυτό θα γίνει στην Αλ Νασρ.

«Δεν ξέρω αν θα σταματήσω σύντομα, σε δύο ή τρία χρόνια. Αλλά πιθανότατα αυτό θα γίνει στην Αλ Νασρ. Είμαι χαρούμενος σε αυτή την ομάδα, πηγαίνω καλά και νιώθω καλά, το ίδιο φυσικά για τη χώρα και το πρωτάθλημα. Οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στην αραβική λίγκα και θέλω να συνεχίσω» είπε αρχικά ενώ στο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι μετά το ποδόσφαιρο είπε:

«Είναι πολύ δύσκολο. Δε νομίζω ότι το να γίνω προπονητής κάποιας ομάδας είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό μου. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Δεν βλέπω το μέλλον μου έτσι, αντίθετα με βλέπω να κάνω άλλα πράγματα εκτός του ποδοσφαίρου».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νιόν, Switzerland

 

Ξεκινούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024»: Η τελετή έναρξης και το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: