Ο Πολάκης ανοιχτά εναντίον του Κασσελάκη, πάει για πρόταση μομφής; “Ό,τι χρειαζεται να γίνει, θα γίνει συντεταγμένα μέσα από τα Όργανα”, δηλωσε ο βουλευτής Χανίων

FILE PHOTO: Ο βουλευτής Παύλος Πολάκης (Δ) συνομιλεί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε νέα προαναγγελία υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε εμμέσως πλην σαφώς ο Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο «Documento» της Κυριακής.

Ο βουλευτής Χανίων απαντά χαρακτηριστικά στο ευθύ ερώτημα της εφημερίδας αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος ώστε να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογή ηγεσίας και λέει τα εξής:

«Οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει συντεταγμένα και στα Οργανα».

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης επαναλαμβάνει – σε σχέση με τη «βεντέτα» (όπως αναφέρει το Documento) που άνοιξε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη…. και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει».

Όπως είναι γνωστό, η επιρροή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα – και μάλιστα, από στελέχη που είχαν υποστηρίξει σθεναρά τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα, σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει θετική ψήφος από τα στελέχη των «87», δηλαδή εκείνους που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα.

Στις δηλώσεις του, ο Παύλος Πολάκης επανέρχεται και στην κόντρα του με την Αθηνά Λινού για να επαναλάβει ότι η ηγεσία του κόμματος δεν επέδειξε ανακλαστικά στις καταγγελίες του.

Προσθέτει ότι εφόσον δεν υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος στη βουλευτή, θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Συμπληρώνει μάλιστα ότι ούτως ή άλλως, τα στοιχεία πρέπει να πάνε στο Ελεγκτικό συνέδριο και στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

  • Μαίνεται η κόντρα Κασσελάκη με τους «8»

Για «οργανωμένο σχέδιο καθημερινού εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ» κατηγόρησε τους «8» ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζοντας ότι στόχος του σχεδίου είναι να απογοητευτούν οι ψηφοφόροι και το κόμμα να «ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη Κεντροαριστερά» και στη συνέχεια να επιλεγεί κάποιος «σωτήρας από τη διαπλοκή».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «δεν θα επιτρέψει» μία τέτοια εξέλιξη και τόνισε πως έχει χρέος «να κρατήσει την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας, ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς» απάντησαν πηγές από την ομάδα των «8».

«Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος» προσθέτουν δηκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα οχτώ προβεβλημένα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, προσκείμενα στους «87», αποχώρησαν την Πέμπτη από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκφράζοντας ηχηρή διαφωνία με τις επιλογές προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάθεση δικού τους κειμένου.

Το κείμενο υπογράφουν οι: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μαίνεται ο εμφύλιος

Σε αχαρτογράφητα νερά οδεύει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μαίνεται ο άτυπος εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος. Μετά τον Παύλο Πολάκη και η Κατερίνα Νοτοπούλου, που ανήκει στην ομάδα των 87, έθεσε θέμα ηγεσίας, ενώ και ο Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο για τον καθημερινό εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φτάσει απαξιωμένος στο συνέδριο και μετά να εμφανιστεί «σωτήρας» επιλεγμένος από τη διαπλοκή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αμφισβήτηση κι οι έντονες επικρίσεις στελεχών προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι σκληρές απαντήσεις του προέδρου, δείχνουν ότι το «πολεμικό» σκηνικό που διαμορφώνεται θα οδηγήσει σύντομα σε μετωπική σύγκρουση και θα μεταφερθεί στο πεδίο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Αυτό θα είναι το βασικό πεδίο εσωκομματικής σύγκρουσης, το οποίο θα κρίνει τις επομενες εξελίξεις.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο εάν όσοι αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελακη θα επιλέξουν να προχωρήσουν σε πρότασης μομφή προς την ηγεσία, η οποία ωστόσο για να περάσει απαιτείται το 50% +1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σενάρια θα είναι ανοικτά, ματαξύ των οποίων και το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων το επόμενο διάστημα.

Στο πολύπλοκο σκηνικό που έχει συντεθεί οι εξελίξεις τρέχουν και οι ζυμώσεις συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο στελέχη από τους 87, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, για πρώτη φορά διατυπώνουν ευθέως πρόταση για παραίτηση του προέδρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει αποφασισμένος να αντιμετωπίσει ευθέως οποιαδήποτε εσωκομματική αμφισβήτηση, έχοντας καλέσει επικριτές και αμφισβητίες να ξεκαθαρίσουν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Πληροφορίες από το Documento, το Πρώτο Θέμα, τον Σκάι και την ΕΡΤ

Ο Κασσελάκης «δεν επιμένει στην ενότητα αλλά στον διχασμό», τον κατηγορεί η Νοτοπούλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε σενάρια διαπλοκής πουθενά, ούτε μαύρα ταμεία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: