Ο Ερντογάν τα λέει και τα ξαναλέει “για να μην ξεχνιόμαστε”: «Πρέπει να έχουμε ισχυρό ναυτικό στη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ζήσουμε ειρηνικά», απειλεί τους γείτονες του! (video)

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε τελετή ορκωμοσίας αξιωματικών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Φωτογραφία Recep Tayyip Erdoğan, @RTErdogan, Turkish Presidency Press Office HANDOUT




Στο οπλοστάσιο του τουρκικού Ναυτικού εντάχθηκε νέο υποβρύχιο «Τύπου 214», που κατασκευάστηκε σε τουρκικά ναυπηγία με τεχνογνωσία και συνεργασία της γερμανικής εταιρείας Thyssenkrupp.

Με αυτή την αφορμή ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, κάνοντας και πάλι αναφορά στη “Γαλάζια Πατρίδα”.

«Με την υλοποίηση όλων αυτών των έργων, οι ναυτικές μας δυνάμεις θα αποκτήσουν πολύ ανώτερες δυνατότητες και θα υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ότι για να ζήσουμε ειρηνικά στα εδάφη μας, πρέπει να έχουμε ένα αποτελεσματικό ναυτικό στη Γαλάζια Πατρίδα μας. Από το 2002, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε τομέα με το σύνθημα “Ισχυρή Τουρκία Ισχυρός Στρατός”» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Είμαστε μια χώρα που περιβάλλεται από τρεις πλευρές από θάλασσες και τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας γεωγραφίας που υπήρξε επί αιώνες θέατρο παγκόσμιων συγκρούσεων».

Δήλωσε ακόμα:

Είμαστε ένα έθνος που οφείλει την χιλιόχρονη ύπαρξή του σε αυτά τα εδάφη στο ιερό αίμα και τις θυσίες των μαρτύρων του. Γνωρίζουμε ότι για να ζήσουμε ειρηνικά στα εδάφη μας, πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ναυτικό τόσο στη Γαλάζια Πατρίδα μας όσο και σε μακρινές γεωγραφικές περιοχές.

Με αυτή την κατανόηση, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε τομέα από το 2002 με το σύνθημα «Ισχυρή Τουρκία, Ισχυρός Στρατός, δήλωσε ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Όπως συμβαίνει και σήμερα εδώ, οι φίλοι μας παρακολουθούν τα βήματα της Τουρκίας με φθόνο, οι αδελφοί μας με ευγνωμοσύνη και υποστήριξη και οι αντίπαλοί μας με φόβο.

Η ραχοκοκαλιά του στόχου μας για την ενίσχυση του στρατού μας είναι οι προσπάθειές μας να αυξήσουμε την ικανότητα και την αποτροπή του ναυτικού μας. Έχουμε κινητοποιήσει όλους τους πόρους μας για την προμήθεια όλων των ειδών των πλατφορμών και συστημάτων που χρειάζονται οι Ναυτικές μας Δυνάμεις.

Με κάθε πλοίο του οποίου το έργο ολοκληρώνεται, η κατασκευή ξεκινά, εκσυγχρονίζεται ή παραδίδεται, φέρνουμε το ναυτικό μας ένα βήμα πιο κοντά στο επίπεδο που στοχεύουμε» ανέφερε ο Ερντογάν.

Πυριτιδαποθήκη τα Βαλκάνια, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί: Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν ασκούν έλεγχο -τι πρέπει να κάνει η Ουάσιγκτον για να μην χάσει οριστικά το παιγνίδι;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: