Οσο υπάρχουν άνθρωποι: Μετανάστης κρεμιέται από μπαλκόνι για να σώσει παιδί που κινδύνευε στην Ισπανία και γίνεται ήρωας* Θα τον βραβεύσει ο δήμος τον Νοέμβριο [video]

Στιγμιότυπα από τη δραματική διάσωση / Φωτογραφία: Screenshot via YouTube




Ένας Βραζιλιάνος μετανάστης που ζει στην Ισπανία επευφημείται για τη γενναιότητά του αφού διακινδύνευσε τη ζωή του για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρεμόταν από ένα μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου στην παραλιακή πόλη Αλικάντε.

Ο Φελίπε Νταβίντ Σόουζα, ένας 29χρονος, ελαιοχρωματιστης στο επάγγελμα, την Τετάρτη άκουσε κραυγές έξω από το διαμέρισμα όπου εργαζόταν. Ρίχνοντας μια ματιά έξω είδε ότι ένα πλήθος ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί στον δρόμο από κάτω.

Πολλοί έδειχναν μανιωδώς προς το μπαλκόνι δίπλα στο σημείο όπου εργαζόταν. «Είδα ένα μικρό αγόρι με το μισό του σώμα έξω», δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους.

Το εξάχρονο παιδί φαινόταν παγωμένο από το φόβο στο κάγκελο του μπαλκονιού, με το ένα πόδι να κρέμεται έξω από το μπαλκόνι. Από κάτω, το πλήθος φώναζε απεγνωσμένα στο μικρό αγόρι, το οποίο σύμφωνα με την El Mundo είναι αυτιστικό, λέγοντάς του να ξαναμπεί μέσα.

Βίντεο δείχνει τον Σόουζα να ισορροπεί πάνω από το κάγκελο του μπαλκονιού, προχωρώντας προς το παιδί. «Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ», είπε αργότερα.

Η ιδιοκτήτρια μιας κοντινής καφετέριας, η Inés Su, ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολουθούσαν με αγωνία τη διάσωση. Οι γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία και είχαν αρχίσει να βγάζουν μαξιλάρια στο δρόμο σε περίπτωση που το παιδί έπεφτε, είπε στους δημοσιογράφους. «Όλοι μας είχαμε την καρδιά στο λαιμό μας».

  • Την ίδια στιγμή ο Σόουζα ανησυχούσε μην τρομάξει το παιδί. «Κοιτούσα το παιδί για να το κρατήσω ήρεμο, γιατί δεν έπρεπε να κουνηθεί», είπε. «Η απόσταση είναι μικρή, αλλά μου φάνηκε τόσο μεγάλη».

Το βίντεο δείχνει τον Souza να πλησιάζει ήρεμα προς το παιδί, να πιάνει απαλά το πουκάμισό του καθώς το οδηγούσε πίσω από τα κάγκελα. Ένας αναστεναγμός ανακούφισης διαπέρασε το πλήθος από κάτω, καθώς ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ο Σόουζα είπε ότι τον ευχαρίστησαν οι σοκαρισμένοι γονείς που του είπαν ότι είχαν αποκοιμηθεί όταν το παιδί κατάφερε να ανοίξει το παράθυρο και να γλιστρήσει έξω μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που το παιδί είναι ασφαλές», δήλωσε ο Souza. Σύμφωνα με τους γείτονες, η οικογένεια ήταν Γάλλοι τουρίστες.

Αξιωματούχος του δημοτικού συμβουλίου του Αλικάντε είπε στον Σόουζ ότι ο δήμος σχεδίαζε να αναγνωρίσει τη γενναιότητά του σε μια τελετή βράβευσης τον Νοέμβριο, χαρακτηρίζοντας την επέμβαση του Σόουζα ως «ηρωική πράξη ανυπολόγιστης αξίας».

Ο Σόουζα ζει στην Ισπανία εδώ και εννέα χρόνια, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Información.es. «Φυσικά, έχω υποστεί ρατσισμό σε αρκετές περιπτώσεις από τότε που έφτασα, αλλά δεν μπορείς να δίνεις σημασία σε αυτά τα πράγματα».

Δεν είχε καμία αμφιβολία, ωστόσο, ότι θα έκανε την ίδια επιλογή αν ξαναβρισκόταν αντιμέτωπος με την ίδια κατάσταση. «Φυσικά, θα το έκανα 50 φορές ξανά αν έπρεπε», δήλωσε. «Είμαι και εγώ γονέας, οπότε το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι ήθελα να μη συμβεί τίποτα κακό στο παιδί».

Με πληροφορίες από Guardian

Βρείτε τις διαφορές: 27 ανθρωποειδή ρομπότ σχηματίζουν καρδιές με τα χέρια, κλείνουν με νόημα το μάτι και μαγνητίζουν τους επισκέπτες παγκόσμιας ρομποτικής διάσκεψης στο Πεκίνο [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: