Γεωργιάδης για θάνατο τουρίστριας: Επαθε ανακοπή Κυριακή, είναι λογικό να ήταν κλειστό το αγροτικό ιατρείο, ένα κράτος δε μπορεί να έχει παντού γιατρούς»* Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ [video]

FILE PHOTO: Health Minister Adonis Georgiadis ΑΝΑ – ΜPA/ECONOMIST IMPACT/VAIOS CHASIALIS




Στις καταγγελίες του δήμου Αλμυρού ότι τουρίστρια πέθανε στην Ανάβρα σε απόσταση αναπνοής από το κλειστό αγροτικό ιατρείο γιατί δεν υπήρχε γιατρός.

Ο υπουργός Υγείας σε δύο διαφορετικές εμφανίσεις του σε κανάλια αντέκρουσε τις κατηγορίες λέγοντας ότι η ηλικιωμένη τουρίστρια δεν πέθανε γιατί δεν υπήρχε γιατρός αλλά γιατί είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο Open στην προσπάθειά του να απαντήσει στις καταγγελίες που έκανε στο κανάλι ο Γιάννης Τσαντούρης, αντιδήμαρχος Αλμυρού.

Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού επεσήμανε ότι η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται όταν οι αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές και ζήτησε την άμεση και αποκλειστική απασχόληση γιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας στον Αλμυρό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην απάντησή του είπε ότι η άτυχη τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύρια δεν υπάρχουν γιατροί από ιδρύσεως του ΕΣΥ το 1983. Ο υπουργός Υγείας συνέχισε την προκλητική απάντησή του αναφέροντας ότι «κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς».




Λίγη ώρα μετά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επανέλαβε την ίδια θέση:

«Στον Βόλο μια τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός, διότι έτσι συμβαίνει σε κάθε Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας από την εποχή των αείμνηστων Γεννηματά και Αυγερινού. Ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε στα 20 λεπτά από τον Δομοκό, όπως και η νοσηλεύτρια ήταν άρτια εξοπλισμένη. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη σώσουμε, διότι ήταν βαριάς μορφής η ανακοπή».




Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ένα κράτος δε μπορεί να έχει παντού γιατρούς», δήλωσε με κυνισμό ο Υπουργός διάλυσης της Υγείας με αφορμή τον θάνατο μιας γυναίκας, παραδεχόμενος ότι δε προτίθεται να κάνει τίποτα προκειμένου οι κάτοικοι των ορεινών, των νησιωτικών, των απομακρυσμένων περιοχών να έχουν ισότιμη μεταχείριση στην υγεία.

Προφανώς για τον Άδωνι Γεωργιάδη οι θάνατοι λίγα μέτρα από περιφερειακά ιατρεία, οι διακομιδές στα νοσοκομεία στις καρότσες αγροτικών, οι εξαντλητικές εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι μια κανονικότητα με την οποία όχι μόνο έχει συμφιλιωθεί αλλά την υπερασπίζεται κιόλας.

Η δραστική αλλαγή πολιτικής για το ΕΣΥ αποδεικνύεται καθημερινά πως είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγωνίζομαι για να κάνω την πατρίδα μου πιο ισχυρή, δήλωσε από τη Χίο ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Αγωνίζομαι για να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: