Μεγάλη πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι στο Κρασνοντάρ μετά από ουκρανική επίθεση: Βυθίστηκε το τελευταίο πλοίο μεταφοράς καυσίμων από Ρωσία προς Κριμαία [videos]

Τεράστια πυρκαγιά καθώς το πλοίο μετέφερε δεκάδες δεξαμενές καυσίμων. Screenshot via X@Giorgi Revishvili @revishvilig/




Η Ουκρανία φαίνεται πως από τις 6 Αυγούστου οπότε προχώρησε στην εισβολή και διείσδυση στο ρωσικό έδαφος στην περιφέρεια Κουρσκ, επιταχύνει και πολλαπλασιάζει τα πλήγματά της κατά ρωσικών στόχων, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει πως η δραστηριότητα αυτή έχει στόχο «τον τερματισμό του πολέμου με τους όρους της Ουκρανίας”.

Σήμερα συγκεκριμένα, κι ενώ συνεχίζεται η διείσδυση στο Κουρσκ και άλλες συνοριακές περιοχές, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε ξαφνικά στο ρωσικό λιμάνι Καφκάζ στην νότια περιοχή του Κρασνοντάρ μετά από μια ουκρανική επίθεση σε οχηματαγωγό πλοίο που ήταν φορτωμένο με δεκάδες δεξαμενές καυσίμων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

 

  • Το οχηματαγωγό το οποίο μετέφερε 30 δεξαμενές καυσίμων, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της περιοχής Τεμριούκ Φιόντορ Μπαμπενκόφ, υπέστη σημαντικές ζημιές και τελικά βυθίστηκε.

Μια τοπική ομάδα ταχείας επέμβασης ανέφερε ότι ένα ειδικό τρένο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είχε σταλεί στο σημείο. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο που φαίνεται να απεικονίζουν την πυρκαγιά και πυκνό μαύρο καπνό που υψώνεται από το λιμάνι. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τα βίντεο.

Το λιμάνι Καφκάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα. Μέσω του λιμανιού διακινούνται πλοία που χρησιμοποιούνται τόσο για εξαγωγές όσο και για προμήθειες καυσίμων στην Κριμαία.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο που φαίνεται να απεικονίζουν την πυρκαγιά και πυκνό μαύρο καπνό που υψώνεται από το λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ήταν το τελευταίο φορτηγό πλοίο  που εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Κερτς και Ρωσίας.

Ειρήνη με τους όρους μας, λέει ο Ζελένσκι…

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η μεγάλη εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας είναι μέρος μιας συστηματικής προσπάθειας να τερματισθεί ο πόλεμος που συνεχίζεται επί 30 μήνες με τους όρους του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι είπε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Κίεβο ότι η εισβολή της 6ης Αυγούστου καθώς και η άμυνα της Ουκρανίας στα ανατολικά της χώρας, όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει την επίθεσή της, αποτελούν μέρος μιας πορείας «για τον τερματισμό του πολέμου υπό τους όρους της ανεξάρτητης Ουκρανίας».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΑ
Μόσχα, Russian Federation

 

Ο Πούτιν κατηγορεί τους Ουκρανούς ότι προσπάθησαν να πλήξουν τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ: Ενημέρωσε τον Διεθνή Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: