Οι Τούρκοι κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους: Με λύση, που είναι διάλυση, δύο κρατών θα επικρατήσει (δήθεν) η ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο ισλαμο-εθνικιστής κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ προσεύχεται σε τάφους Τούρκων στρατιωτών. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος, Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Ο παράνομος “ραδιοσταθμός” Bayrak μετέδωσε ότι ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς υποστήριξε ότι η ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο θα διασφαλιστεί με τη λύση δύο κρατών.

Υποστήριξε ότι «ως Τουρκία είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων της Κύπρου».

Σύμφωνα με επισκόπηση του τουρκικού Τύπου από το ΓΤΠ, μιλώντας σε ξενοδοχείο στην πόλη Μπάρτιν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο Τουντς ισχυρίστηκε ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο έγινε για να τερματιστούν οι «άδικες επιθέσεις και η καταπίεση» και έτσι η Τουρκία έδειξε ότι βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων.

Υποστήριξε ότι η βασική επιθυμία τους είναι να μνημονεύεται η περιοχή για την ηρεμία, την ειρήνη, τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ευημερία της και ισχυρίστηκε ότι για τον σκοπό αυτό τόσο η Τουρκία όσο και η παράνομη «τδβκ» κατέβαλαν και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν ειλικρινείς προσπάθειες για επίτευξη δίκαιης και μόνιμης λύσης στο νησί.

Είπε ότι ο συνομιλητές τους απορρίπτουν τη λύση στη βάση της ισότητας και συμπεριφέρονται επίμονα στο θέμα της παρεμπόδισης της διαδικασίας. Συνέχισε υποστηρίζοντας τα εξής ψέματα:

«Όμως, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τουρκοκυπριακός “λαός” είναι βασικό και ιδρυτικό στοιχείο του νησιού. Όπως ανέφερε και ο κ. Πρόεδρος μας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, είναι πολύ σημαντικό το όραμα για λύση δύο κρατών.

Η λύση στο νησί είναι εφικτή μόνο με την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων της τουρκοκυπριακής πλευράς και με το να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ίση με την ελληνοκυπριακή πλευρά σε κάθε τομέα.

Ως Τουρκία, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα όσο και τα δικαιώματα και συμφέροντα των Τούρκων της Κύπρου. Διότι δεν θεωρούμε χωριστές την ηρεμία και την ευημερία των δύο φιλικών και αδελφών χωρών».

Υποστηρίζοντας ότι λύση στην Κύπρο βασίζεται στην περαιτέρω ενίσχυση της παράνομης «τδβκ» από πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής άποψης, ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε:

«Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντική η κατοχύρωση του διεθνούς καθεστώτος της παράνομης “τδβκ” ως ίσο και κυρίαρχο κράτος.

Όπως υπογραμμίστηκε στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε τον περασμένο μήνα στην Ολομέλεια της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης με τίτλο ‘50η επέτειος της “ειρηνευτικής επιχείρησης” -όπως χαρακτήρισε την άνανδρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο-, δεν μπορεί να αναβάλλεται πιο πολύ το να πάρει τη θέση που του αξίζει το τουρκικό “κράτος” της (κατεχόμενης) “βόρειας Κύπρου” ως ένα ανεξάρτητο και ίσο κυρίαρχο μέλος της διεθνούς κοινότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένα σημαντικό βήμα το γεγονός ότι απέκτησε το καθεστώς του παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Τουρκικών Κρατών η (παράνομη) “τδβκ” που είναι αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου. Σκοπός μας είναι να συνεχίσει αυτή η διαδικασία με περαιτέρω βήματα που περιλαμβάνουν και την αναγνώριση της (κατεχόμενης) “βόρειας Κύπρου” ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος. […]»

Σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν να κάνουν αυτά τα βήματα και τον αγώνα τους για την ευημερία και ηρεμία των «Κυπρίων αδελφών» τους, ο Τουντς είπε ότι η «υπόθεση της Κύπρου» είναι υπόθεση του έθνους τους που ήρθε στο σήμερα με την καταβολή μεγάλου τιμήματος και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι «ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των Τούρκων της Κύπρου στη δίκαιη υπόθεσή τους».

Στη εκδήλωση μίλησε και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ αλλά και ο Έπαρχος Μπάρτιν, Νουρτάτς Αρσλάν. Σε αυτήν παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΡ, Γιουσούφ Ζιγιά Αλτατμάζ και Ντουρσούν Αλί Κεσκίνκιλιτς, η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Αϊσού Μπάνκογλου, ο Δήμαρχος Μπάρτιν Ριζά Γιαλτσίνκαγια και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων.

Ο διεφθαρμένος παράνομος “πρέσβης” της Τουρκίας προσφέρει …υποσχέσεις στο ψευδοκράτος: Ομιλεί για αύξηση των διεθνών επαφών του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: