Ανησυχία στη Γαύδο για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, κλιμάκιο στο νησί για ελέγχους: Φόβοι για πιθανή μόλυνση του νερού στο δίκτυο ύδρευσης

Αμμόλοφοι στη Γαύδο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ




Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στο νησί της Γαύδου, με τους παραθεριστές να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, την ώρα που οι καταγγελίες ιατρικού προσωπικού και παραθεριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί κάνουν λόγο για πιθανή μόλυνση του νερού.

Ο γιατρός του περιφερειακού ιατρείου Γαύδου, Βασίλης Αμβροσιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων τόνισε, ότι καθημερινά προσέρχονται στο ιατρείο 20 με 30 άτομα κυρίως παραθεριστές.

«Υπάρχει μία υποψία ότι οι βόθροι επικοινωνούν με τα πηγάδια και το καλοκαίρι που η στάθμη τους ανεβαίνει, δημιουργείται αυτό το πρόβλημα» είπε ο κ. Αμβροσιάδης, προσθέτοντας ότι το νησί δεν διαθέτει κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.




Την ίδια στιγμή η λειψυδρία έχει χτυπήσει και την Γαύδο. Κλιμάκιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναμένεται να μεταβεί άμεσα στο νησί για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Πηγή: ertnews

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο προαύλιο εργοστασίου λιπασμάτων στον Ασπρόπυργο: Με αναπνευστικά προβλήματα τέσσερις πυροσβέστες, μεταφέρθηκαν στο Αττικόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: