Ο εκατομμυριούχος από το Μαϊάμι, που θέλει να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας: Ο φέρελπις Κασσελάκης, που μεγάλωσε στις ΗΠΑ είναι ένας θεατής στο Κοινοβούλιο

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με τον πρόεδρο Ιωάννη Μαρωνίτη ετοιμάζουν μερίδες φαγητού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις δομές κοινωνικής ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που προσφέρουν υπηρεσίες σε άστεγους και άπορους πολίτες, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα, στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), συνοψίζει, υπό τον ενδιάμεσο τίτλο «Ηγέτης του κόμματος από την πίσω πόρτα», την πορεία του Στέφανου Κασσελάκη:

Από την αμερικανική Goldman Sachs και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ -όπου είχε μιλήσει ιδιαίτερα εγκωμιαστικά για τον νυν Πρωθυπουργό Μητσοτάκη σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ»- στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 11 μήνες, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Κάνει αναφορά στις εσωκομματικές αντιδράσεις που προέκυψαν από την εκλογή του, καθώς ενώ κάποιοι τον βλέπουν ως «φάρο ελπίδας» και έναν σωτήρα που θα μπορούσε να ανασυστήσει το κόμμα μετά τις τελευταίες εκλογικές του ήττες, για άλλους είναι «κόκκινο πανί» χωρίς τα κατάλληλα ερείσματα για το κόμμα της αριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης που φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, παλεύει με ένα μειονέκτημα, το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου, οπότε υποχρεώνεται να παρακολουθεί τις συζητήσεις στη Βουλή από τις εξέδρες, ως θεατής, και να μονομαχεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αμφιλεγόμενο είναι όχι μόνο το παρελθόν αλλά και ο τρόπος που ηγείται, σχολιάζει ο ανταποκριτής συμπληρώνοντας ότι πολλοί του προσάπτουν αυταρχισμό, ενώ έχει διαπληκτιστεί και με μετριοπαθή στελέχη του κόμματος.

Τώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλει να γίνει βουλευτής, από την πίσω πόρτα», γράφει ο ανταποκριτής, προσθέτοντας ότι η παραίτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου δεν ανοίγει αυτομάτως την πόρτα για τον αρχηγό του κόμματος, καθώς προηγούνται πέντε επιλαχόντες, συνεπώς μόνο μετά από την παραίτησή τους θα μπορούσε να περιέλθει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη, μια θυσία καθόλου εύκολη, θεωρεί ο Gerd Höhler, καθώς συνεπάγεται αποποίηση των υψηλών βουλευτικών απολαβών αλλά και της «γενναιόδωρης βουλευτικής σύνταξης».

Ο δρόμος του Κασσελάκη προς την κοινοβουλευτική έδρα απειλείται τώρα από την 8η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωρζέτα Λάλη, η οποία μετά την εκλογή του αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εκφράσει τη στήριξη της στη Νέα Αριστερά και δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να παραδώσει την έδρα της, οπότε πιθανότατα να μην μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να ανέβει στα κοινοβουλευτικά έδρανα κατά την τρέχουσα νομοθετική περίοδο.

Τίτλος: «Ο Κασσελάκης θέλει να γίνει Πρωθυπουργός – Αρχηγός κόμματος χωρίς βουλευτική έδρα. Με αυτό τον τρόπο θέλει να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας εκατομμυριούχος από το Μαϊάμι»
Υπότιτλος: «Ο φέρελπις Στέφανος Κασσελάκης που μεγάλωσε στις ΗΠΑ και ανέλαβε πέρσι απροσδόκητα την προεδρία του ελληνικού κόμματος της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλά ένας θεατής στο κοινοβούλιο. Και ο 36χρονος αντιμετωπίζει περαιτέρω εμπόδια στις προσπάθειές του να αλλάξει την κατάσταση.»

ΠΗΓΗ: Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), Gerd Höhler – Kasselakis wants to become prime minister. Party leader without a mandate: How a millionaire from Miami wants to enter the Greek parliament

Η αυτοψία της καταστροφής: Στην Πεντέλη σήμερα ο Μητσοτάκης, θα κάνει «υπουργικό» στα καμμένα με θέμα την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: