Η αυτοψία της καταστροφής: Στην Πεντέλη σήμερα ο Μητσοτάκης, θα κάνει «υπουργικό» στα καμμένα με θέμα την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής [video]

FILE PHOTO Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στην Πεντέλη θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων.

Η σύσκεψη θα αφορά τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν:

  • Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Υπ. Εσωτερικών
  • Υπ. Πολιτικης προστασίας -Υφυπ Κρατικής αρωγής
  • Υπ. Οικονομικών -ΤΑΙΠΕΔ
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν.




 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με τις αυτοψίες

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με τις αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής. Από αυτές έχει προκύψει ότι 146 κατοικίες είναι ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες ή προσωρινά ακατάλληλες, δηλαδή με κίτρινη σήμανση.

Aντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις πυρκαγιές. Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε, ότι η απορροφητικότητα των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την κλιματική κρίση, είναι μόλις 1%.

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer, που στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος» απαντούν κυβερνητικές πηγές.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ασκούν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ
Αθήνα, Ελλάδα

Πώς περιμένουμε να σπάσουμε το αδιέξοδο; Η “προβληματική” αποδοχή από την Κυπριακή Δημοκρατία της πρόκλησης των Βρυξελλών προς τον Χακάν Φιντάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: