Θα ξεκινήσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ Άγκυρας και Ιερουσαλήμ: Στόχος ισραηλινών πυρών ο ρεπόρτερ της τουρκικής κρατικής τηλέορασης στη Γάζα, ισχυρίζεται το κανάλι

Ο δημοσιογράφος του TRT στη Λωρίδα της Γάζας, Sami Berhum. Φωτογραφία από το τουρκικό κανάλι




Η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT μετέδωσε ότι συνεργείο της αραβόφωνης υπηρεσίας του δικτύου, TRT Arabi, έγινε στόχος ισραηλινών πυρών στη Γάζα.

Σύμφωνα με την TRT, τα πυρά προήλθαν από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά ο ρεπόρτερ του δικτύου και να προκληθούν ζημιές στο όχημά του.

Σημειώνεται ότι δεκάδες δημοσιογράφοι στην Γάζα έχουν δεχθεί πυρά του ισραηλινού στρατού από την έναρξη του πολέμου, με συνέπεια να τραυματιστούν ή και να χάσουν τη ζωή τους.

Είναι βέβαιο ότι το επεισόδιο θα προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, καθώς ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, θα αδράξει την ευκαιρία για να επιτεθεί στο Εβραϊκό Κράτος.

Ο δημοσιογράφος του TRT Arabia, Sami Berhum έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την επίθεση:

«Μεταδίδαμε για λογαριασμό του TRT στην Χαν Γιουνίς. Οι κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις μας επιτέθηκαν σε σημείο που κηρύχθηκε ασφαλής ζώνη στα βορειοδυτικά της πόλης. Σφαίρες χτύπησαν το παρμπρίζ και τα πλαϊνά του οχήματος.

“Είναι κατανοητό ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ασφαλείς στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής μας έβαλε στο στόχαστρο”.

“Για λόγους ασφαλείας” επιστρέφουν στο Μιλάνο οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που έκαναν ρεπορτάζ στην περιοχή του Κουρσκ: Έξω φρενών οι Ρώσοι, τους αναζητούν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: