Θέλησαν αλλά δεν μπόρεσαν οι Ρώσοι να χτυπήσουν το Κίεβο: Οι Ουκρανοί απέτρεψαν τα ξημερώματα μαζική επίθεση με πυραύλους και drones

FILE PHOTO: epa11553574 Ukrainian military vehicles travel on a road in the Sumy region near the border with Russia, Ukraine, 17 August 2024 amid the Russian invasion. Ukrainian troops have advanced 35 kilometers with battles, taken control of 1,150 square kilometers of the territory of the Russian Federation and 82 settlements since the beginning of the operation in the Kursk region on 06 August 2024 according to the report of the Commander-in-Chief of the Ukrainian Armed Forces Oleksandr Syrskyi at the Staff meeting on 15 August 2024. Russian troops entered Ukrainian territory on 24 February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/GEORGE IVANCHENKO




Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν νωρίς σήμερα το πρωί ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου, ανακοίνωσε η πολιτική διοίκηση της πρωτεύουσας χωρίς να κάνει λόγο για ζημιές ή τραυματίες.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, γύρω στις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο εχθρός χρησιμοποίησε βαλλιστικά όπλα για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου», ανέφεραν οι αρχές στο Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι «πολύ πιθανό» να επρόκειτο για «βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους KN-23».

  • Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι πύραυλοι αναχαιτίσθηκαν καθώς πλησίαζαν την ουκρανική πρωτεύουσα και έτσι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το στόχο τους, αναφέρει η διοίκηση.

«Σχεδόν ταυτόχρονα» εξάλλου, το Κίεβο έγινε επίσης στόχος ρωσικών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία όμως «καταστράφηκαν» όλα από την αντιαεροπορική άμυνα έξω από την περίμετρο του Κιέβου, υποστήριξαν οι αρχές.

«Καμιά καταστροφή δεν διαπιστώθηκε στο Κίεβο και δεν υπάρχει καμιά πληροφορία σχετικά με θύματα», προστίθεται από την ίδια πηγή.

Ουκρανικές επιθέσεις με drones κατά της Ρωσίας

Από την άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την Ουκρανία με στόχο τις μεθοριακές ρωσικές περιφέρεις του Κουρσκ, του Μπέλγκοροντ και το Ροστόφ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, ένα πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ και δύο πάνω από την περιφέρεια του Ροστόφ, ανέφερε το υπουργείο μέσω του Telegram.

Ωστόσο, συντρίμμια από ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που καταρρίφθηκε, προκάλεσαν πυρκαγιά σε ντίζελ σε βιομηχανική αποθήκη στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης αυτής της νοτιοδυτικής ρωσικής περιφέρειας. «Μονάδες πυρόσβεσης κλήθηκαν για να κατασβέσουν τη φωτιά», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Βασίλι Γκολούμποφ.

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram προσκείμενο στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μετέδωσε ότι μια αποθήκη πετρελαίου υπέστη ζημιές στο Ροστόφ.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει πως οι αεροπορικές επιθέσεις του εναντίον στρατιωτικών, ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών της Ρωσίας αποτελούν απάντηση στα συνεχιζόμενα πλήγματα της Μόσχας στο ουκρανικό έδαφος.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ukraine

Ο αρχιμαφιόζος της Τσετσενίας ισχυρίστηκε ότι έλαβε “δώρο” από τον Έλον Μάσκ: Εμφανίστηκε με Tesla Cybertruck, το οποίο εξόπλισε με πολυβόλο!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: