Έτσι εισβάλαμε στη Ρωσία: Ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε βίντεο με τις πρώτες ώρες της διείσδυσης στο Κουρσκ, προκαλεί ανοιχτά τον Πούτιν [videos]

FILE PHOTO: epa11542390 A still image taken from a handout video provided on 10 August 2024 by the Russian Defence Ministry shows Russian troops delivering military equipment to the Kursk region, Russia. EPA, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY HANDOUT




Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα βίντεο στα οποία  περιλαμβάνονται πλάνα από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της αιφνίδιας εισβολής των δυνάμεων του στα ρωσικά συνοριακά εδάφη της περιφέρειας του Κουρσκ.

Η ουκρανική αντεπίθεση και εισβολή στο ρωσικό έδαφος εκδηλώθηκε στις 6 Αυγούστου και παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της Μόσχας, από την πρώτη κιόλας μέρα της πρωτοφανούς διείσδυσης, ότι αντιμετωπίζεται και εξουδετερώνεται ήδη βρισκόμαστε στην 11η ημέρα της και οι μάχες συνεχίζονται όπως και τα κέρδη για τον ουκρανικό στρατό.

Οπως σημειώνει ο ουκρανικός στρατός στη σχετική ανάρτησή του, πρόκειται για πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιχείρησης των Δυνάμεων Αμυνας στην περιοχή του Κουρσκ, όπου προχώρησαν σε «αποναρκοθέτηση και καταστροφή των αμυντικών γραμμών του εχθρού» και αιχμαλωτίζοντας Ρώσους στρατιώτες.

Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεξάντερ Σίρσκι δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως το Κίεβο εγκατάστησε ένα γραφείο στρατιωτικής διοίκησης στο τμήμα της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ όπου όπως είπε οι δυνάμεις του εξακολουθούν να προωθούνται, παρ΄όλο που τα στρατεύματα της Μόσχας ενέτειναν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία.

 

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δήλωσε σήμερα ότι η διασυνοριακή εισβολή του Κιέβου στην περιοχή Κουρσκ  ήταν αναγκαία για να πείσει τη Μόσχα να αρχίσει «δίκαιες, ειρηνευτικές» συνομιλίες.

Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ είπε ότι η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει το Κουρσκ, αλλά πρέπει να αναγκάσει τη Ρωσία να αρχίσει συνομιλίες με τους όρους του Κιέβου.

«Πρέπει να προκαλέσουμε σημαντικές τακτικές ήττες στην Ρωσία», έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτηση του στην εφαρμογή Telegram. «Στην περιοχή του Κουρσκ, βλέπουμε καθαρά πως το στρατιωτικό εργαλείο χρησιμοποιείται αντικειμενικά για να πείσει τη Ρωσική Ομοσπονδία να μπει μέσα σε μια δίκαιη διαπραγματευτική διαδικασία»

 

Το Κίεβο μετράει τα κέρδη του από την επίθεση στο Κουρσκ και την παραζαλισμένη Μόσχα: Μένει ωστόσο ο τελικός απολογισμός, τα εδάφη, οι διαπραγματεύσεις …όποτε [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: