Ένας από τους σφοδρότερους υβριστές του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Πόλης ήταν ομιλητής στην Πάφο: Βαρύτατη η ευθύνη του Μητροπολίτη Τυχικού

Father Peter Heers at the November 2018 Saint Kosmas Conference: “Educating Children within an Orthodox Ethos.” © Copyright 2018, Eirini Pajak Photography, Saint Kosmas Conferences. All rights reserved.




Σοβαρότατη ευθύνη φέρει ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός, ο οποίος προσκάλεσε στην Μητρόπολη του τον κληρικό π. Peter Heers (Πέτρο Χιρς), τον οποίο απέβαλε από το κλίμα της η ROCOR ( Εκκλησία της Ρωσικής Διασποράς), ενώ, όπως λέγεται δεν τον δέχτηκε ούτε το Πατριαρχείο Μόσχας.

Επίσης, πήγε στην Αριζόνα στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, αλλά και εκεί δεν παρέμεινε για πολύ. Είναι πολέμιος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία συνεκλήθη στην Κρήτη το 2016.

Ο κληρικός Πέτρος Heers (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ: Copyright 2019 Eirini Pajak) -χειροτονήθηκε το 2003- είναι αμερικανικής καταγωγής. Γεννήθηκε στο Ντάλας και ανατράφηκε σε οικογένεια αγγλικανού ιερέα στις ΗΠΑ, ο οποίος μετεστράφηκε στην Ορθοδοξία.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός, όπου υπηρετούσε (Ι. Μητρόπολις Ιερισσού), από την έντονη δράση του και τις θέσεις του για διάφορα ζητήματα , οι οποίες ήταν πάντοτε εναντίον της Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόσωπο, το οποίο τον γνωρίζει δήλωσε στην ιστοσελίδα Αγγελιαφόρος πως είναι: “Ό,τι χειρότερο έχει να προσφέρει ο προσηλυτισμός στην ορθοδοξία!”. Ο εν λόγω κληρικός γνωρίζει ελληνικά και μάλλον εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα.

Το 2022 η ιστοσελίδα Fos Fanariou δημοσίευσε επίσημο έγγραφο της Επισκοπής Ανατολικής Αμερικής, που λέει ότι ο π. Πέτρος υπάγεται ως κληρικός στην Μητρόπολη Πειραιώς! (Σημείωση: Αυτό δεν μπορέσαμε να μάθουμε κατά πόσον ισχύει μέχρι σήμερα)

“ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας

5/18 Νοεμβρίου, 2022

Τύχωνος του Ομολογητού, Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας

Προς τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που υπηρετούν στη Βόρεια Αμερική:

Έχοντας λάβει γνώση μιας προφανούς συγχύσεως επί του ζητήματος μεταξύ των κληρικών άλλων δικαιοδοσιών, ο Επίσκοπος της Ανατολικής Αμερικανικής Επισκοπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής & Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος, μου έδωσε εντολή να διευκρινίσω προς τις Σεβασμιότητες και Θεοφιλίες σας ότι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Peter Heers δεν είναι κληρικός της Ανατολικής Αμερικανικής Επισκοπής ή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας, ούτε εκκρεμεί οποιαδήποτε εξέταση για την αποδοχή του.

Εξ όσων γνωρίζουμε, παραμένει κληρικός της Κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό το ωμοφόριο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, στον οποίο πρέπει να απευθύνονται όλα τα ερωτήματα σχετικά με την υπηρεσιακή του κατάσταση και τις δραστηριότητές του. Ευχόμαστε στον π. Πέτρο καλή συνέχεια στην διακονία του ως κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι Σεβασμιότητες και οι Θεοφιλίες σας παρακαλούνται να μοιραστούν αυτή τη διευκρίνιση με όποιον πιστεύετε ότι μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν.

Ιερέας Γεώργιος Τεμίδης

Γραμματέας της Επισκοπικής Διοίκησης της Επισκοπής Ανατολικής Αμερικής”.

  • Ο π. Peter Heers στο προφίλ του στο fb δίνει τα ακόλουθα στοιχεία:

*Ορθόδοξος Ιερέας, Καθηγητής, Συγγραφέας, Ομιλητής, Μεταφραστής, Εκδότης. Δημιουργός του Ορθοδόξου Ήθους

*Πτυχίο Θεολογίας Μεταπτυχιακό στη Δογματική Θεολογία. Εργάστηκε στο Holy Trinity Orthodox Seminary

* Διετέλεσε διευθυντής Σχολείου στο Three Hierarchs Academy Arizona και Λέκτορας Εκκλησιολογίας στην Ορθόδοξη Σχολή Αγίας Τριάδας.

*Τόπος καταγωγής: Ντάλας

Στην ιστοσελίδα Saint Kosmas διαβάζουμε: “Ο π. Peter Heers είναι ο ιδρυτής και σημερινός επικεφαλής του Uncut Mountain Press, ο ιδρυτής και επικεφαλής του Ορθόδοξου Ήθους και είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος Πιστοποιητικών Θεολογικών Σπουδών του Σεμιναρίου της Αγίας Τριάδας.

Ο π. Πέτρος είναι κάτοχος προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στη Δογματική Θεολογία από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει και μεταφράσει πολλά βιβλία, άρθρα και ακαδημαϊκές εργασίες και προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα μέσω της πλατφόρμας του Ορθόδοξου Ήθους. Τα αρχεία των διαλέξεων, των διαδικτυακών μαθημάτων, των κηρυγμάτων και των podcast του είναι επίσης προσβάσιμα μέσω του καναλιού του στο YouTube. Ο π. Πέτρος είναι παντρεμένος και έχει πέντε παιδιά”.

Στην ιστοσελίδα του Uncut Mountain Press σημειώνεται ότι πρόκειται για “παραδοσιακό ορθόδοξο εκδότη με ειδίκευση σε πιστές μεταφράσεις των συγγραμμάτων των Αγίων Πατέρων, που πραγματεύονται επίκαιρα ζητήματα στη ζωή της Εκκλησίας και το ένα πράγμα που χρειάζεται”.

Στην ίδια σελίδα γίνεται προβολή ομιλίας του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου με τίτλο: “Εμπειρίες με Σύγχρονους Αγίους”.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα Αγγελιαφόρος

Η Παναγία η φιδούσα και η Παναγιά του Χάρου: Με ευλάβεις ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Ελλάδα και τα ιδιαίτερα προσκηνύματα για το «Πάσχα του Καλοκαιριού»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: