Δεν έδωσαν οι Τούρκοι άδεια για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο: Αλλά για τις 23 Αυγούστου * Δεν θα παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

FILE PHOTO: Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ




Κατόπιν αποφάσης των τουρκικών αρχών, άδεια για την τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγίας Σουμελά δόθηκε φέτος για την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής των Εννιαήμερων της Παναγίας και όχι τον Δεκαπενταύγουστο, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Της θείας λειτουργίας για την Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου θα προστή ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, όπως ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρίσκεται τον Δεκαπενταύγουστο στη γενέτειρά του Ίμβρο.

Σημειώνεται ότι και πέρυσι η παραχώρηση άδειας για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά είχε περάσει “από σαράντα κύματα”, καθώς  η Τουρκία είχε αρνηθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη να λειτουργήσει. Διπλωματικές πηγές μάλιστα είχαν δηλώσει τότε πως επρόκειτο για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.

Όμως, μετά από μερικές ημέρες η Άγκυρα έκανε στροφή 180 μοιρών και τρεις ημέρες πριν τις 15 Αυγούστου 2023  δόθηκε γραπτή άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την τέλεση λειτουργίας .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Γ. Μανδαλίδη
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, χειροτόνησε νέο Πρεσβυτέρο τον Σωκράτη Ντόκο, στον Ιερό της Αναστάσεως του Χριστού, στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: