Όλο και πιο βαθιά οι ρίζες του Αττίλα στην κατεχομένη Κύπρο: Το ψευδοκράτος λέει ότι στο τέλος Αυγούστου ολοκληρώνονται οι μελέτες για τον ηλεκτρισμό από την Τουρκία

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ (Δ) με τον ισλαμιστή αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Cevdet Yılmaz (Κ). Φωτογραφία via Twitter, Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Οι οικονομοτεχνικές μελέτες για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία μέσω καλωδίου θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα, δήλωσε ο ψευτο-«πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ κατά την επίσκεψή του στο τουρκοκυπριακό “βιομηχανικό επιμελητήριο”.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι η πολιτική αστάθεια, που συνεχίζεται από το 2013 είχε αρνητικές επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα και πρόσθεσε ότι έχουν λάβει σοβαρά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων, που συσσωρεύτηκαν στον βιομηχανικό τομέα κατά τη διαδικασία αυτή.

Αναφερόμενος στα αιτήματα των βιομηχάνων σχετικά με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, είπε ότι η ψευτο-«κυβέρνηση», θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο ηλιακής ενέργειας SAN-HO, το οποίο υλοποιείται από κοινού με την «ένωση ξενοδόχων».

«Οι οικονομοτεχνικές μελέτες για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία μέσω καλωδίου, θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν. Έχουμε επιταχύνει τις ενεργειακές επενδύσεις, υπογράψαμε μαζί σας πρωτόκολλο για επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια στην περιοχή της (κατεχόμενης) Μόρφου. Υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά στοχεύουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα μέχρι το τέλος του έτους».

Πρόσθεσε επίσης ότι τα παράνομα «πρωτόκολλα», που υπογράφηκαν με την Τουρκία, προσφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα ειδικά για τους βιομηχάνους και τους παραγωγούς και πρόσθεσε ότι οι θετικές επιπτώσεις αυτών των «πρωτοκόλλων» θα γίνουν αισθητές σε όλους τους τομείς μέχρι το 2025.

  • Σε ισχύ η οικονομική “συμφωνία” Τουρκίας-ψευδοκράτους, πιστώσεις 16 δις Τουρκικών λιρών

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ αναφέρθηκε στο οικονομικό παράνομο «πρωτόκολλο» για το 2024, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας, προνοεί πιστώσεις περίπου 16 δισεκατομμυρίων ΤΛ, μαζί με ποσά που θα μεταφερθούν από το 2023, και τέθηκε σε ισχύ προχθές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τουρκικος Τύπος γράφει πως ο κ. Γιλμάζ είπε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για έργα που εκτελούνται σε πολλούς τομείς, όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, ο τουρισμός, η βιομηχανία, η εκπαίδευση, η υγεία, η ενέργεια, η γεωργία, η σύγχρονη άρδευση και η επιχειρηματικότητα.

«Μαζί με την (παράνομη) “τδβκ”, θα εργαστούμε με συνεργασία και αλληλεγγύη για να φέρουμε την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε ένα ισχυρότερο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και θα ολοκληρώσουμε τα έργα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία χωρίς καθυστέρηση. Όπως η ελευθερία και η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι η εθνική μας υπόθεση, έτσι και μια παραγωγική, αναπτυσσόμενη, ευημερούσα και οικονομικά ισχυρή τδβκ είναι επίσης εθνικό μας θέμα».

Ευχήθηκε η συμφωνία που τέθηκε προχθές σε ισχύ να είναι ευοίωνη για τις «χώρες» τους και την περιοχή, όπως ανέφερε.

Η Κύπρος πάντα δίπλα στην Ελλάδα: Κυπριακή αποστολή αναχωρεί τα ξημερώματα να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μίλησαν ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: