Συνεχίζει να δηλώνει άγνοια ο κατοχικός ηγέτης για το ενδεχόμενο επανέναρξης συνομιλιών: Βουίζει ο τόπος στα κατεχόμενα αλλά ο Ερσίν Τατάρ κάνει τον ανήξερο… (video)

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Στο απόλυτο σκοτάδι… διατείνεται ότι βρίσκεται ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ για τα περί συμφωνίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Άγκυρας στο πλάνο επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων από εκεί που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά.

Μάλιστα η Γενί Ντουζέν, η οποία πρωτο-δημοσίευσε το θέμα επικαλούμενη έγκυρες πηγές οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί, μπήκε σε λεπτομέρειες όσον αφορά τον οδικό χάρτη, στη βάση δύο ξεχωριστών πακέτων που έχουν συμφωνηθεί.

Στο πρώτο ασφάλεια-εγγυήσεις, αποχώρηση στρατευμάτων και πολιτική ισότητα, και στο δεύτερο εδαφικό, περιουσιακό και αναλογία μόνιμης διαμονής στην Κύπρο Ελλαδιτών και Τούρκων.

  • Πλάνο που θα παρουσιαστεί στους ηγέτες από τον Αντόνιο Γκουτέρες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Μιλώντας χθες στην ίδια εφημερίδα, ο Τατάρ έδειξε να βρίσκεται σε… βαθύ ύπνο για αυτή την εξέλιξη, μετέδωσε η Χριστίνα Μαύρου στο κανάλι Omega.

«Δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση. Υπάρχουν αναφορές για πραγματοποίηση μιας τριμερούς συνάντησης, αλλά επί του παρόντος αυτή δεν βρίσκεται στην ατζέντα. Θα συναντηθώ με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τριμερή», ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης. .

Σιγή ασυρμάτου επί τούτου από την Άγκυρα, αν και γίνεται ξεκάθαρο, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα, ότι οι θέσεις που προβάλλει ο Τατάρ βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με αυτές της τουρκικής κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, με την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Ταγίπ Ερντογάν, επισημοποιήθηκε ο διορισμός του υφυπουργού Eξωτερικών Υasin Εkrem Serim ως πρέσβης της Άγκυρας στο ψευδοκράτος.

Κίνηση που δεν μπορεί να αποσυνδέεται με τα όσα αναμένεται να εξελιχθούν γύρω από το Κυπριακό, του οποίου ο Σερίμ είναι άριστος γνώστης, αφού κατά την περίοδο του Κραν Μοντανά ήταν ένας εκ των συμβούλων του τότε υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: