Επιμένει το ΑΚΕΛ να ερωτά το Προεδρικό Μέγαρο: Η χρήση των βάσεων μετατρέπει την Κύπρο σε γέφυρα ειρήνης ή την κάνει μέρος του προβλήματος;

Τα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του κόμματος




Το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου επανήλθε στην καταγγελία του για τη χρήση του κυπριακού εδάφους από αμερικανικές και άλλες δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι η Κύπρος γίνεται μέρος του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και όχι γέφυρα ειρήνης.

Την Πρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης έγραψε με τη σειρά του:

Είναι λυπηρή η ανευθυνότητα του ΑΚΕΛ που επιμένει και εμμένει -δυστυχώς- να συμβαδίζει με ψευδείς ειδήσεις. Όταν ο ανθρωπιστικός ρόλος της χώρας μας αναγνωρίζεται και χαιρετίζεται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας είναι απορίας άξιον πού αποσκοπεί η επιλογή να γίνονται κομιστές ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων.

Το ΑΚΕΛ στη νέα ανακοίνωση του σημειώνει:

Καλούμε την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να απαντήσει: η φανερά εκτεταμένη χρήση όχι μόνο των βάσεων αλλά και υποδομών της Δημοκρατίας από τις ΗΠΑ -και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία- άραγε μετατρέπει την Κύπρο σε γέφυρα ειρήνης όπως διακηρύσσει η κυβέρνηση ή την καθιστά μέρος του προβλήματος;

Η προστασία της χώρας κρίνεται πρωτίστως από τις πράξεις κι επιλογές της κυβέρνησης. Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει: η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να θέτει τα συμφέροντα της Κύπρου πάνω από τα συμφέροντα και τις εντολές των όποιων τρίτων κρατών. Αν αυτό πράττει η κυβέρνηση, θα πρέπει να φαίνεται στην πράξη.

Από τη πλευρά του, ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Προεδρικού Μεγάρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter):

Το ΑΚΕΛ ας αναλογιστεί επιτέλους, έστω και για ένα λέπτο, τα προβλήματα που ηθελημένα ή άθελα του δημιουργεί στην χώρα αναπαράγωντας με δηλώσεις του προπαγάνδα (fake news) ξένων σεσημασμένων λογαριασμών για αυτή την πρακτική στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Την ώρα, μάλιστα, που η Κυβέρνηση κατ’επενάληψη έχει αποδείξη ότι δεν ειναι μερος του προβληματος, αλλά αντιθέτως είναι μέρος της λύσης των κρίσεων στην περιοχή.

Ο ρόλος της χώρας μας ως έντιμου διαμεσολαβητή και ως χώρας της Ε.Ε που ειναι αξιόπιστος εταίρος και συνομιλεί με ΟΛΑ τα κράτη της περιοχής χαιρετίζεται απο το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και αναγνωρίζεται ως βοηθητικός στην παροχή ανθρωπιστικών διευκολύνσεων και την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων .

Οποιοιδήποτε άλλοι ισχυρισμοί, όπως αυτοί που διατυπώνει το ΑΚΕΛ, ειναι ανυπόστατοι, ανεύθυνοι, και προσφέρουν κάκιστες υπηρεσιές στην χώρα μας αυτή ειδικά την ώρα.

Η Αμερικανίδα Πρέσβειρα απαντά εμμέσως στο ΑΚΕΛ: Το πολεμικό USS Wasp βρίσκεται στην Κύπρο για την αποκλιμάκωση και για να βοηθήσει αμάχους σε περίπτωση νέας κρίσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: