«Δεν μερίμνησαν να αντικαταστήσουν τη φθορά» στις πινακίδες για την κατοχή, τους αγνοούμενους: Καταγγελία από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού

Στον δρόμο της αξιοπρέπειας και της ιστορικής συνείδησης, η γαλανόλευκη παίρνει τη θέση της. Οι μοτοσικλετιστές επιμένουν να κουβαλούν τη μνήμη σε κάθε γωνιά, όπου η γη αντιστέκεται στην επιβολή της λήθης. Κι όπου οδηγεί ο Τάσος και ο Σολωμός, μιας άλλης πάστας ήρωες που δεν αποδέχτηκαν ποτέ την υποστολή της ελευθερίας”, αναφέρει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. Φωτογραφία από τη σελίδα τους στο FACEBOOK




Μεγάλη πορεία πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου η Πρωτοβουλία Μνήμης για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από τις δολοφονίες των δυο ηρωομαρτύρων από τις ορδές του Αττίλα.

Χθες οι μοτοσικλετιστές βρέθηκαν μεταξύ άλλων, και στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Αναφέρουν σε ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Εδώ το οδοιπορικό διακόπτεται. Εδώ δεν δούλεψε το καμουφλάρισμα της κατοχής. Οι πινακίδες, φθαρμένες λόγω χρόνου και απροθυμίας των αρχών, δηλώνουν την ιστορία του Ισαάκ, του Σολωμού, των αγνοουμένων, της πενηντάχρονης τουρκικής κατοχής.

Και επειδή οι αρχές δεν μερίμνησαν να αντικαταστήσουν τη φθορά, αναλαμβάνουμε το χρέος και μεταλαμπαδεύουμε τη μνήμη όσο πάει, για να έρθουν γενιές που θα ανασάνουν στην Κερύνεια, στου Μόρφου, στην Καρπασία, στην Αμμόχωστο.

Για να βλέπουν από την άλλη τον χώρο της θυσίας τους και να διηγούνται στα παιδιά τους πως αυτοί έβαλαν τα θεμέλια για την ελευθερία. Ο Τάσος και ο Σολωμός. Δύο λεβέντες. Η μνήμη καίει στα βουνά».

Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

Πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή και 28 από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» προχωρά με ορίζοντα τη μνήμη, την αξιοπρέπεια, τη λευτεριά.

Μετά από οδοιπορικό στις κορυφές της Κύπρου, πλην του κατεχόμενου Πενταδακτύλου, πορείες από όλες τις πόλεις θα πορευθούν προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, το Σάββατο 10 Αυγούστου, όπου στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί λιτή εκδήλωση στη μνήμη των δύο λεβεντών.

Εκεί θα συναντηθούν ξανά τα σύνολα της Πρωτοβουλίας: Μοτοσικλετιστές, δρομείς, ποδηλάτες, κολυμβητές και θα καταθέσουν ψυχή ενώπιον του Σολή και του Τάσου.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου, ξημερώνει η 28η επέτειος της δολοφονίας του Ισαάκ και όλα συντελούν στην επαναβεβαίωση της θέλησής του: Απελευθέρωση η μόνη λύση.

Προχωράμε στον δρόμο που χάραξε ο Σολωμός και ο Τάσος, υπογράφουμε εκ νέου τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη, της ζωής ενάντια στον θάνατο, της ελευθερίας ενάντια στη σκλαβιά, όλα είναι συνειδητά.

Προσκυνούμε τη χάρη και την τιμή τους, υποσχόμαστε να μεταφέρουμε το μήνυμά τους στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στη Μεσαριά, στον Πενταδάκτυλο, για να ολοκληρωθεί το οδοιπορικό. «Τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στους ώμους τους».

Ορόσημο η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών: Παρά την άρνηση του Ερσίν Τατάρ δεν κηρύσσει «ναυάγιο» ο Αντόνιο Γκουτέρες, κρίσιμος ο Σεπτέμβριος…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: