Ορόσημο η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών: Παρά την άρνηση του Ερσίν Τατάρ δεν κηρύσσει «ναυάγιο» ο Αντόνιο Γκουτέρες, κρίσιμος ο Σεπτέμβριος…

FILE PHOTO: Secretary-General Briefs Press on Extreme Heat, in New York. Credit UN Photo, Mark Garten




Όσο οι μέρες περνούν και παρά την αισιοδοξία που εξέφρασε η κυπριακή Κυβέρνηση για αλλαγή στάσης από τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου, δηλαδή μόλις σε τρει4 ημέρες.

Σε επικοινωνία του Omega μαζί με Εκπρόσωπο του Αντόνιο Γκουτέρες γίνεται ξεκάθαρο πως η διαδικασία έχει μείνει μόνο στη βολιδοσκόπηση.

Παράλληλα, πηγές από τα Ηνωμένα Έθνη που μίλησαν στο Omega, αφήνουν να εννοηθεί πως η μη πραγματοποίηση της τριμερούς την επόμενη εβδομάδα δεν συνιστά ναυάγιο της προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ είναι πιθανόν οι συναντήσεις να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Αναφορά που ενδεχομένως παραπέμπει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Κάτι που υποστηρίζει στη Γενί Ντουζέν ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σερχάτ Ιντζιρλί.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Σερχάτ Ιντζιρλί «Η λύση των δύο κρατών δεν περιλαμβάνει μόνο δύο πλήρως ανεξάρτητα κράτη. Η συνομοσπονδία είναι επίσης λύση δύο κρατών, όπως και η χαλαρή ομοσπονδία δύο κρατών εντός της Ε.Ε. Με λίγα λόγια, κάτι μαγειρεύεται ξανά στην κουζίνα της Κύπρου και η Άγκυρα προετοιμάζεται για αυτό με την κρατική σοβαρότητα που της αρμόζει».

Παρ` όλα αυτά και παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν απόσταση απόψεων Άγκυρας-ψευδοκράτους για μια ενδεχόμενη τριμερή, πηγές του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων φαίνεται να διαψεύδουν τις φήμες, κάνοντας λόγο για κυριαρχική ισότητα και συζήτηση επί μιας νέας βάσης λύσης.

Ενεργοποιήθηκε το Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και τον επαναπατρισμό, μέσω του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξένων πολιτών από περιοχές κρίσεως

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: