Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση: Νέο μακελειό, 100 και πλέον νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας

epa11537608 Palestinians flee from Khan Yunis after a new evacuation order was issued by the Israel Defense Forces (IDF), Khan Yunis camp in the southern Gaza Strip, 08 Aug 2024. EPA, HAITHAM IMAD




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πάνω από εκατό Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον σχολείου στην πόλη της Γάζας, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου κυβερνά η Χαμάς, έκανε λόγο για 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στον βομβαρδισμό.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανέφερε πως προχώρησε σε «πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών» σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο ατ Τάμπιν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν ακόμη ένα σχολείο στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Ο απολογισμός του πλήγματος «στο σχολείο ατ Τάμπιν, στον τομέα ας Σαχάμπα της πόλης της Γάζας», ανέρχεται ως αυτό το στάδιο τους «40 μάρτυρες» και υπάρχουν επίσης «δεκάδες τραυματίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάρ μέσω Telegram.

Ο κ. Μπασάλ έκανε λόγο για «φρικτή σφαγή», περιγράφοντας πως τα σωστικά συνεργεία είδαν πτώματα στις φλόγες.

«Ομάδες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά, να ανασύρουν τα πτώματα των μαρτύρων και να διασώσουν τραυματίες», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι εξαπέλυσε «πλήγμα ακρίβειας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς» οι οποίοι βρίσκονταν σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο Ατ Τάμπιν».

Προχθές Πέμπτη, η πολιτική προστασία στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε δυο σχολείο στην πόλη της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανέφερε και σε αυτές τις περιπτώσεις πως μέσα στα σχολικά κτίρια λειτουργούσαν «κέντρα διοίκησης» της Χαμάς.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Αξιωματούχος της Χαμάς σκοτώθηκε χθες σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Σιδώνα του Λιβάνου. Όπως μεταδίδει το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων NNA, ο Σάμερ αλ Χατζ σκοτώθηκε όταν ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Το θύμα ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της Χαμάς στον καταυλισμό Άιν ελ Χέλουε, τον μεγαλύτερο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στον Λίβανο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) ανέφερε πως είδε ένα απανθρακωμένο πτώμα να ανασύρεται από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, ενώ στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή.

Κατά την επιδρομή, τραυματίστηκαν δύο άμαχοι οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Σιδώνας.

  • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς χαρακτήρισε «επικίνδυνη παγίδα» μια συμφωνία που θα προβλέπει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω πιέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Οποιαδήποτε συμφωνία οδηγούσε στον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας προτού καταστραφεί η Χαμάς, θα επέτρεπε στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση να ανασυνταχθεί και να ξανασκοτώσει εβραίους, ανέφερε σήμερα ο Σμότριτς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), προειδοποιώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην πέσει σε αυτήν την «παγίδα».

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ κάλεσαν χθες Πέμπτη το Ισραήλ και της Χαμάς να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες που απομένουν και να εφαρμοστεί η συμφωνία χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο Σμότριτς έκανε λόγο για συμφωνία συνθηκολόγησης που οι μεσολαβητές θέλουν να επιβάλουν στο Ισραήλ. Θα σήμαινε επίσης ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα διατηρούσαν τις θέσεις τους κοντά στα βόρεια σύνορα, συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι θα εξασθενούσε η αποτρεπτική ισχύς του Ισραήλ στην ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου ανακοινώθηκε πάντως ότι το Ισραήλ θα στείλει στις 15 Αυγούστου αντιπροσωπεία σε τοποθεσία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Λωρίδα της Γάζας, Palestine

Οι χώρες γύρω από την Ουκρανία εξοπλίζονται ως να μην υπάρχει …αύριο: Η Πολωνία αγοράζει από τις ΗΠΑ εκατοντάδες πυραύλους αέρος-αέρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: