Με δύο ταχύπλοα, 51 μετανάστες, μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στη Σύμη- Άλλοι 52 διασώθηκαν έξω απο τη Γαύδο

FILE PHTO: Πάράτυποι μετανάστες @amna_news




Συνολικά 51 μετανάστες, ανάμεσά τους και 15 ανήλικοι, εντοπίστηκανχθες, Πέμπτη 8 Αυγούστου, το μεσημέρι στην περιοχή Μαραθουντας, στη Σύμη και άλλοι 52 διασώθηκαν ανοικτά της Γαύδου

Συγκεκριμένα, στη Σύμη εντοπίστηκαν 31 άντρες, 5 γυναίκες και 15 ανήλικοι, οι οποίοι δήλωσαν πως ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας με δύο ταχύπλοα σκάφη, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.500 δολαρίων έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί όταν, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ, εντοπίστηκε πλοιάριο με 52 μετανάστες ανοικτά της Γαύδου στις 5:30 οπότε και ενημερώθηκαν οι αρχές.

Φορτηγό πλοίο, με σημαία Παναμά, βρισκόταν στο σημείο και συγκεκριμένα 63 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου με τους ναυτικούς του να προσεγγίζουν το πλοιάριο και να μεταβιβάζουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, στο φορτηγό πλοίο.

Αυτή την ώρα γίνεται η μεταφορά τους στο λιμάνι της Παλαιόχωρας δυτικά των Χανίων, όπου και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με την παροχή των αναγκαίων για τη διατροφή και ασφάλεια τους, καθώς και η ολιγοήμερη φιλοξενία τους μέχρι τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews.gr 

Φωτιά στην Αθηνών – Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου: Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική, σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός του οδηγού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: