Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους για δεύτερη μέρα * Μπαράζ μηνυμάτων 112 [videos]

Εικόνα από την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο. Teaser via Glomex@MEGA GEGONOTA




Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο.

Λόγω της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες Τετάρτη, στάλθηκαν διαδοχικά μηνύματα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Πλατάνου, Βαθιακού, Αποδούλου και Αγίας Παρασκευής.

Οι φλόγες έχουν μπει εντός του οικισμού της Αγίας Παρασκευής, λίγα μέτρα μόλις από τα σπίτια. Το χωριό έχει εκκενωθεί. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και εθελοντών είναι έντονη για να μην περάσουν οι φλόγες εντός οικισμού




Λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα που καλούσε τους κατοίκους της περιοχής Βαθιακού να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Πλάτανο. Ωστόσο, λίγο αργότερα, νέο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Πλατάνου να απομακρυνθούν προς Λοχριά.

Νωρίτερα, άλλο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονται στον οικισμό Αποδούλου να απομακρυνθούν προς Φουρφουρά, ενώ ένα τέταρτο καλούσε τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής να απομακρυνθούν προς Μάνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ήχησε το πρώτο μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης Αμαρίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μικρές εστίες που υπάρχουν κατά τόπους γίνονται συχνά αιτία τοπικών αναζωπυρώσεων. Σε πλήρη σχηματισμό επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται από το βράδυ στην περιοχή, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr/kathimerini.gr

Ζητούσε €4.000 για να διεκπεραιώσει επίδομα αναπηρίας: Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ δια δωροληψία και ο σύζυγός της ως συνεργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: