Προεκλογικό ντεμπούτο Χάρις-Ουόλζ με κατά μέτωπο επίθεση στους Ρεπουμπλικανούς* Στην εξέδρα η μπάλα από τον Τραμπ: Θα δώσει συνέντευξη στον… Ελον Μασκ [video]

Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris (R) holds a campaign rally with her new running mate Democratic vice presidential candidate Minnesota Governor Tim Walz (L) at the Liacouras Center at Temple University in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 06 August 2024. EPA/DAVID MUSE




Η παρουσίαση του κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Ουόλζ στο αμερικανικό κοινό ξεκίνησε με μισή ώρα επευφημιών για τον αντιπρόεδρο της Καμάλα Χάρις και τελείωσε με μερικές από τις πιο οξείες επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι Δημοκρατικοί εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υποψήφιου αντιπάλου του, του γερουσιαστή Βανς από το Οχάιο.

Μπροστά σε ένα θορυβώδες πλήθος στη Φιλαδέλφεια, η Χάρις και ο Ουόλζ παρουσίασαν τον 60χρονο πολιτικό από την Μινεσότα ως έναν λαϊκό πρώην δάσκαλο και προπονητή ποδοσφαίρου που ενέπνευσε τους μαθητές του, υπηρέτησε στο στρατό και βελτίωσε τη ζωή των ψηφοφόρων του.

Αλλά ήταν η ικανότητά του να εξαπολύει καυστικές αλλά μετρημένες επιθέσεις εναντίον των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων τους που του έδωσαν μια θέση στο εθνικό ψηφοδέλτιο, και κατά τη διάρκεια της πρώτης του συγκέντρωσης, δεν έχασε τους στόχους του.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει τον κόσμο λίγο διαφορετικά από εμάς», είπε. «Πρώτα απ’ όλα, δεν έχει ιδέα πώς να υπηρετήσει τον λαό. Δεν έχει χρόνο γι’ αυτό, επειδή είναι πολύ απασχολημένος με το να υπηρετεί τον εαυτό του».

Στη συνέχεια έστριψε το μαχαίρι. «Η βίαιη εγκληματικότητα αυξήθηκε επί Ντόναλντ Τραμπ», είπε, προτού κάνει μια παύση: «Και αυτό χωρίς να υπολογίζονται καν τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος».

Η παρουσίαση του Ουόλζ έθεσε τέλος στο σπριντ δύο εβδομάδων για την εξεύρεση υποψήφιου αντιπροέδρου, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μήνες και περιλαμβάνει μια σειρά από δημόσιες δοκιμασίες. Αντ’ αυτού, η αναζήτηση του Νο 2 της Χάρις πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό κεκλεισμένων των θυρών.

Η Καμάλα Χάρις στη δική της αναφορά, χαιρέτισε τον Ουόλζ όχι μόνο ως τον κυβερνητικό εταίρο που αναζητούσε, αλλά και ως ένα άτομο με αξιοπρέπεια που, όπως είπε, θα αποτελέσει παράδειγμα έμπνευσης για το έθνος.

«Ο Τιμ Ουόλζ ήταν το είδος του δασκάλου και του μέντορα που κάθε παιδί στην Αμερική ονειρεύεται να έχει και που κάθε παιδί αξίζει», δήλωσε η αντιπρόεδρος. «Το είδος του προπονητή που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι ανήκουν και στη συνέχεια τους εμπνέει να κάνουν μεγάλα όνειρα. Και αυτό είναι το είδος του αντιπροέδρου που θα είναι. Και αυτό είναι το είδος του αντιπροέδρου που αξίζει στην Αμερική».

O Ουόλζ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ως αντιπροέδρου με έντονη επίθεση κατά του ρεπουμπλικανικού κόμματος και ειδικά εναντίον του αντιπάλου του αντιπροέδρου, Βανς, τον οποίο χαρακτήρισε ως αυθεντικό εκπρόσωπο των λευκών εργατών της μεσοδυτικής τάξης που λέει ότι εκπροσωπεί. Χλεύασε μάλιστα την εκπαίδευση του στο Ivy League και την απασχόλησή του στη Silicon Valley πριν τον αποκαλέσει ουσιαστικά δειλό μπροστά σε ένα εθνικό τηλεοπτικό κοινό.

«Πρέπει να σας πω ότι ανυπομονώ να συζητήσω με τον τύπο»,  είπε ο Ουόλζ, κάνοντας και πάλι παύση καθώς απολάμβανε την επιθετική ατάκα που θα ακολουθούσε. «Αυτό βέβαια, αν είναι πρόθυμος να σηκωθεί από τον καναπέ και να εμφανιστεί».

Συνέντευξη στον Μασκ ανακοίνωσε ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο άκουσμα της υποψηφιότητας Ουόλζ έσπευσε να σχολιάσει ότι πρόκειται για «επικίνδυνο αριστεριστή» προανήγγειλε μια «μεγάλη συνέντευξη» με τον δισεκατομμυριούχο υποστηρικτή του Ελον Μασκ, το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Ο Τραμπ έκανε την ανακοίνωση στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας πως «θα ακολουθήσουν περαιτέρω πληροφορίες».

Στα μέσα Ιουλίου, η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει πως ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να προσφέρει περίπου 45 εκατ. δολάρια τον μήνα σε οργάνωση που υποστηρίζει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία χρηματοδοτούν ήδη άλλοι επιχειρηματίες του τομέα της τεχνολογίας.

Η οργάνωση «America PAC», η οποία ιδρύθηκε στα τέλη Μαΐου συγκαταλέγεται στις λεγόμενες «super PACs». Αυτές οι «επιτροπές πολιτικής δράσης» είναι νομικά πρόσωπα τα οποία τύποις δεν συνδέονται με κομματικές οργανώσεις ούτε εκστρατείες.

Ο Μασκ έχει συνταχθεί ανοικτά με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μετά τη δολοφονική απόπειρα που έγινε σε βάρος του Ρεπουμπλικανού πολιτικού. «Υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρο Τραμπ και εύχομαι για την ταχεία ανάρρωσή του» είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό.

Με πληροφορίες από NYT, BBC

Τον “έπιασε” ο φόβος… «Επικίνδυνο αριστεριστή» χαρακτηρίζει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ τον Τιμ Γουλς, υποψήφιο αντιπρόεδρο της Κάμαλα Χάρις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: