Ο αντισημίτης δικτάτορας Ερντογάν που αγκαλιάζει τη Χαμάς κι απαγορεύει το Instagram: Νέα σφοδρή επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ και η «θιγμένη» απάντηση από τον Φιντάν

Η γελοιογραφία του Ταγίπ Ερντογάν με την οποία συνοδεύει την ανάρτησή του ο Ισραέλ Κατς, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος περιορίζει την πρόσβαση 57 εκατομμυρίων Τούρκων χρηστών στο Instagram ενώ ο ίδιος έχει πρόσβαση από τον προσωπικό λογαριασμό του… Photo via X, ישראל כ”ץ Israel Katz, @Israel_katz




Νέα αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων στο Χ (πρώην Twitter) σημειώθηκε μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, με αφορμή την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Ισραέλ Κατς με επικριτικά σχόλια εναντίον του Τούρκου ισλαμιστή προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Κατς, που ανέλαβε εκ μέρους της κυβέρνησης του Ισραήλ να απαντά στον Ερντογάν και σε άλλους αξιωματούχους, κτύπησε τον ισλαμιστή πρόεδρο για την απόφαση του να “κόψει” το Instagram για 57 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες, ενω κράτησε ανοικτό τον δικό του λογαριασμό.

Η “πολεμική” ατμόσφαιρα που δημιούργησε τον Ερντογάν έφερε τις σχέσεις των Δύο χωρών πέραν και του ναδίρ και η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στράφηκε κατά του Ταγίπ Ερντογάν με μία ανάρτηση στην οποία ανέφερε:

«Χθες, ο αντισημίτης δικτάτορας Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στις ΗΠΑ και τα δυτικά κράτη, λέγοντας ότι “αιχμαλωτίστηκαν από τους σιωνιστές του Ισραήλ”.

Σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ερντογάν, αν κάποιος είναι σκλαβωμένος, είναι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας υπό τη δικτατορία σου. Περιορίζετε την πρόσβαση 57 εκατομμυρίων Τούρκων χρηστών στο Instagram, αλλά εσύ έχεις πρόσβαση από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram.

Οι επιθέσεις εναντίον μου δεν θα με εμποδίσουν να αποκαλύψω την αλήθεια στους πολίτες της Τουρκίας και του κόσμου. Ένας ηγέτης που αγκαλιάζει τη Χαμάς, ένας ηγέτης που καταπιέζει το λαό του σαν δικτάτορας είναι δικτάτορας», τόνισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Σε ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορεί τον Κατς ότι «έχει κάνει συνήθεια να δημοσιεύει αναρτήσεις χαμηλού επιπέδου, γεμάτες συκοφαντίες και ψέματα, στοχοποιώντας τη χώρα μας και τον πρόεδρο μας».

«Το εν λόγω άτομο έχει χάσει προ πολλού την ιδιότητα του συνομιλητή» σημειώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και επαναλαμβάνει ότι «η Τουρκία όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα συνεχίσει να παρέχει την ισχυρότερη στήριξη στους Παλαιστίνιους».

Ο Κατς απάντησε στον αντισημιτικό ισχυρισμό του Ερντογάν, ότι οι δυτικές χώρες “πιάστηκαν όμηροι από τους Σιωνιστές στο Ισραήλ”.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση για την εκπαίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διοργανώθηκε από το ισλαμικό πολιτικό κόμμα του AKP, συνέχισε ισχυριζόμενος ότι οι ιστότοποι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν κάθε είδους προπαγάνδα από ομάδες που θεωρούνται τρομοκράτες στην Τουρκία.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Abdulkadir Uraloglu, δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Instagram την περασμένη εβδομάδα και διεξήγαγαν νέο γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς συμμάχους της, η Τουρκία δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Έντονος επικριτής των στρατιωτικών ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα, ο Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Χανίγιε στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο, περιέγραψε τη Χαμάς ως απελευθερωτικό κίνημα και συνέκρινε επανειλημμένα τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Τούρκος ηγέτης φάνηκε να απειλεί να εισβάλει στο Ισραήλ, λέγοντας σε μια συνάντηση του πολιτικού του κόμματος ότι η Τουρκία πρέπει να είναι «πολύ δυνατή ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στους Παλαιστίνιους». Στις αρχές Μαΐου, ο Ερντογάν διέκοψε τους ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς της χώρας του με το Ισραήλ.

Αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, άρχισε να μπλοκάρει οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, το οποίο κατέχει καθεστώς εταίρου στη στρατιωτική συμμαχία, ανέφερε το Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών απέκλεισε την πρόσβαση στο Instagram στις 2 Αυγούστου χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή το Instagram δεν συμμορφώθηκε με τους τουρκικούς κανονισμούς.

Ωστόσο, αρκετές αναφορές ΣΤΑ ΜΜΕ ανέφεραν ότι η ενέργεια ήταν απάντηση στην αφαίρεση αναρτήσεων από Τούρκους χρήστες στο Instagram που εξέφραζαν συλλυπητήρια για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

«Δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε φωτογραφίες παλαιστίνιων μαρτύρων και τους απαγορεύσουν αμέσως», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

“Είμαστε αντιμέτωποι με έναν ψηφιακό φασισμό που είναι μεταμφιεσμένος σε ελευθερία. Καταφεύγουν σε κάθε μέσο για να κρύψουν τη σκληρότητα του Ισραήλ και να φιμώσουν τις φωνές του παλαιστινιακού λαού. Ειδικά οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κυριολεκτικά γίνει μαχητές”, πρόσθεσε.

Το Instagram έχει περισσότερους από 57 εκατομμύρια χρήστες στην Τουρκία, μια χώρα 85 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την εταιρεία κοινωνικών μέσων We Are. Η Ένωση Χειριστών Ηλεκτρονικού Εμπορίου εκτιμά ότι το Instagram και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης παράγουν περίπου 930 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (27 εκατομμύρια δολάρια) ηλεκτρονικού εμπορίου την ημέρα.

Ερντογάν, δεν μπορείς να πλεύσεις ένα πλοίο με λόγια: Η απάντηση-κόλαφος κορυφαίου Ισραηλινού καθηγητή στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας για την απειλή περί …εισβολής!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: