Για τους αιθαιροβάμονες που δέχονται την “όποια λύση”: «Θα συνεχιστεί η στήριξή μας στην πρόταση δύο κρατών στην Κύπρο», δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

A video teleconference meeting was held under the presidency of Minister of National Defense Yaşar Güler with the participation of Chief of General Staff General Metin Gürak, Commander of Land Forces General Selçuk Bayraktaroğlu, Commander of Air Forces General Ziya Cemal Kadıoğlu and Deputy Ministers Alpaslan Kavaklıoğlu, Celal Sami Tüfekci and unit commanders in the country and across the border. Photo via Turkish Defense Ministry




Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κıbrıs (06.08.24) γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασιάρ Γκιουλέρ επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της χώρας του στη λύση δύο κρατών και στους ομοεθνείς τους στην Κύπρο, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Γκιουλέρ των υφυπουργών Άμυνας Αρπασλάν Καβακλίογλου και Τζελάλ Σαμί Τουφεκτσί, του αρχηγού του τουρκικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Μετίν Γιουράκ, των διοικητών των χερσαίων δυνάμεων, της αεροπορίας και του ναυτικού και των διοικητών των μονάδων που υπηρετούν εντός και εκτός της χώρας.

Μιλώντας κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Γκιουλέρ υπενθύμισε ότι πρόσφατα γιόρτασαν την 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και την «την γιορτή της κοινοτικής αντίστασης» και ανέφερε τα εξής:

«Συνεχίζουμε και τις εντατικές μας προσπάθειες για να πάρει η (παράνομη) “τδβκ” […] τη θέση που τής αξίζει στη διεθνή σκηνή. Η στάση μας για λύση δύο κρατών στο νησί και η στήριξη που παρέχουμε στους ομοεθνείς μας θα συνεχιστεί αυξανόμενη και από εδώ και στο εξής».

Δήλωσε συγκεκριμένα:

“Από την άλλη, γιορτάσαμε την 50ή “επέτειο” της “Επιχείρησης Happy Peace” -όπως χαρακτήρισε την άναδρη τουρκική εισβολή-, στην οποία σταματήσαμε το χέριεναντίον των Τουρκοκυπρίων, και την “Ημέρα Κοινωνικής Αντίστασης” και την “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων” της (παράνομης) “τδβκ” με μεγάλη περηφάνια και ενθουσιασμό .

Συνεχίζουμε τις εντατικές προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η κόρη του ματιού μας, η (παράνομη) “τδβκ”, θα λάβει τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή. Η στάση μας για τη λύση δύο κρατών στο νησί και η υποστήριξη που παρέχουμε στους συγγενείς μας θα συνεχίσουν να αυξάνονται από εδώ και στο εξής”.

Απειλεί ασύστολα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ο κατοχικός ηγέτης θα επιχειρήσει νέα πρόκληση στα Κόκκινα για την “60η επέτειο” των τουρκικών βομβαρδισμών στην Τηλλυρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: