“Αυτές είναι οι επιλογές σας”, εάν κτυπήσει το Ιράν: Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Χάρις ενημερώθηκαν για την αναμενόμενη επίθεση της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ

epa11528671 US President Joe Biden (L) and First Lady Jill Biden (R) arrive by Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 05 August 2024. EPA, MICHAEL REYNOLDS POOL




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του, Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν από την ομάδα που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των απειλών που κατά την Ουάσιγκτον εγείρουν το Ιράν και σύμμαχοί του για το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή.

Τα παραπάνω ανέφερε τα ξημερώματα, σε ανακοίνωση της, η αμερικανική προεδρία. Βασικά η ενημέρωση έγινε για τις επιλογές που έχει ο Αμερικανός Πρόεδρος στην περίπτωση που το Ιράν υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του και κτυπήσει το Εβραϊκό Κράτος όπως αναμένεται να συμβεί -άλλωστε η Τεχεράνη δεν κρύβει τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν το Ισραήλ δεχθεί επίθεση η Αμερική θα σπεύσει να το υπερασπιστεί όπως συνέβη την προηγούμενη φορά. Εάν όμως το Εβραϊκό Κράτος επιτεθεί πρώτο, οι ΗΠΑ δεν θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις προστασίας του. Αυτό ξεκαθαρίστηκε και στον ίδιο τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στην τελευταία του επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν και η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, ενημερώθηκαν για την επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ Ασάντ και τα μέτρα που εξετάζονται για την προστασία των μελών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και την ανταπόδοση οποιασδήποτε επίθεσης.

Ακόμη, ενημερώθηκαν για τις κινήσεις του αμερικανικού στρατού για να υποστηρίξει την άμυνα του Ισραήλ σε περίπτωση που γίνει στόχος επίθεσης εκ νέου.

Επίσης, και για τις διπλωματικές προσπάθειες να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή και στις -ακόμη αδιέξοδες- προσπάθειες να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκαν με ακρίβεια τα εξής:

Σήμερα (χθες), ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Χάρις ενημερώθηκαν από την ομάδα εθνικής ασφάλειας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στις απειλές που θέτει το Ιράν και οι πληρεξούσιοί του προς το Ισραήλ και τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος ενημερώθηκαν επίσης για την επίθεση στην αεροπορική βάση Al Asad στο Ιράκ.

Συζήτησαν τα βήματα που κάνουμε για να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις μας και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του προσωπικού μας με τρόπο και τόπο της επιλογής μας.

Ενημερώθηκαν για τις στρατιωτικές προσπάθειες των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ σε περίπτωση εκ νέου επίθεσης.

Ενημερώθηκαν επίσης για τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της περιφερειακής έντασης και για την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων.

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις από την εθνική ομάδα ασφαλείας τους.

  • Τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον βάσης στο Ιράκ

Στρατιωτικοί των ΗΠΑ τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα στην επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης στο Ιράκ, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Μετά τη φερόμενη «επίθεση με ρουκέτες» χθες Δευτέρα «εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και αυτών του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού στην αεροπορική βάση Άιν αλ Ασάντ» του Ιράκ, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες στις τάξεις του αμερικανικού προσωπικού», είπε η πηγή αυτή.

Την ίδια πληροφορία, ότι δηλαδή υπάρχουν αμερικανοί τραυματίες στην επίθεση στη βάση Αλ Ασάντ του Ιράκ, έδωσαν νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τρεις πηγές του στην αμερικανική κυβέρνηση οι οποίες μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, τονίζοντας πως επρόκειτο για ακόμη προκαταρκτικές πληροφορίες, που υπόκεινται σε αλλαγές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το Πεντάγωνο συνεχίζει να μετακινεί πλοία και αεροσκάφη σε όλη τη Μέση Ανατολή για να βελτιώσει την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων, να αυξήσει την άμυνα του Ισραήλ και να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να ανταποκριθούν σε μια σειρά απρόοπτων.

Τα παραπάνω δήλωσε η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln θα αντικαταστήσει την ομάδα κρούσης του USS Theodore Roosevelt, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ανέφερε ένα δελτίο τύπου του υπουργείου Άμυνας στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν (Lloyd J. Austin III) ζήτησε να σταλούν επιπλέον καταδρομικά και αντιτορπιλικά με βαλλιστικούς πυραύλους στις περιοχές της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ και της Centcom. Διέταξε επίσης την ανάπτυξη μιας πρόσθετης μοίρας μαχητικών στη Μέση Ανατολή για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας αεροπορικής υποστήριξης.

Πληροφορίες από: Hellas Journal, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσιγκτον, United States

Νέα ανακοίνωση από το Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μέση Ανατολή και άλλα μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία για να υπερασπιστούν το Ισραήλ και τις δυνάμεις τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: